SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lilla Torg Fotbollförening
Fotboll

Stor framgång för Lilla Torg FF i Sportlovscupen i Tollarp
2024-02-18 15:13

Stor framgång för Lilla Torg FF  i Sportlovscupen i Tollarp

Under gårdagens sportlovscup i Tollarp visade Lilla Torg FFs fotbollslag för barn födda 2017 upp imponerande prestationer. 

Men det var inte bara resultaten på planen som imponerade. Bakom varje match fanns mycket glädje och laganda. Killarna njöt av varje ögonblick och hade en stark teamkänsla som gladde ledarna.

 

Med ett spel som bjöd på teknisk briljans och samarbete, charmade våra spelare både publik, domare och motståndare.

 

Vid sidan av planen fortsatte festen, där dans och skratt fyllde luften. Det var tydligt att det handlade om så mycket mer än bara fotboll – det var en gemenskap som växte fram

 

Vi ser fram emot fortsatt utveckling och nya äventyr med Lilla Torg FF födda 2017!

Harlösaspelen
2024-01-15 13:14
Lagfoto på våra fyra lag

I söndags var våra duktiga 2017–lag och deltog i Harlösaspelen med 4 lag. Det gick alldeles utmärkt för våra lag och det var en trevlig cup som var välarrangerad! Tack till alla föräldrar som var med och hejade på barnen med glada tillrop! 

 

Tack för detta året!
2023-12-16 13:16

Tack för en underbart kul avslutning i Latinsskolans sporthall denna milda decemberlördag. Och tack för ert bidrag med goda kakor och bullar. Det var en schysst sockerchock att inleda lördagen med.

 

2023 har varit ett kul fotbollsår tycker vi i ledargänget. 

 

2017-gänget har utvecklats enormt mycket och en del barn har varit med alltsedan påsken förra året, och alltmedan tiden flutit på har underbara ungar anslutit. 

 

Vårt motto är att barnen ska ha det kul och utvecklas och hela tiden premierar vi mycket teknikövningar med boll och spel för att barnen ska bli mer trygga med bollen. 

 

Under hösten har vi testat på att alla barn ska få testa att vara med på cuper under leksamma former. Vi har spelat i knattecupen i Vellinge, Tornadospelen i Vellinge, cup i Kvarnby samt internmatcher med Limhamn FC. Det som varit extra kul att se har varit barnens glädje och kamratskap och vi har försökt blanda barnen och få bra mixade lag. Att hålla på med att toppa lag i denna åldern är inget som vi ledare vill ägna oss åt. 

 

Liten bakgrund till träning för barn i denna åldern.

 

För våra 6-7åringar är fokus nästan helt och hållet på bollen eftersom barnen fortfarande har svårt att uppfatta vad som händer omkring dem. I anfallsspelet är det vanligt att spelarna driver bollen och försöker skjuta. Försvarsspelet sker oftast individuellt där flera spelare samtidigt försöker ta bollen. Detta är inget konstigt och passningsspelet kommer att utvecklas lite längre fram, även om vi ser tendenser till att barnen provar på detta redan nu, vilket vi ledare givetvis uppmuntrar.

 

I denna åldern försöker vi att spela 3 mot 3 när vi kör matchspel och våra träningar ska vara glädjefyllda tillfällen där utgångspunkten är barnens behov. Alla barn ska ges förutsättningar för att utföra många fotbollsaktioner. En annan sak som vi uppmuntrar är att barnen testar på olika idrotter och aktiviteter.

 

Och vi avslutar givetvis med några citat från Karl-Bertil Jonssons julafton samt en riktigt bra jullåt...

 

"Vi ledare anser att ett väl utfört arbete ger en inre tillfredsställelse och är den grund varpå samhället vilar."

 

”En synnerligen god jul tillönskar vi er, alla välartade  barn & föräldrar"

 

Glasvegas - A Snowflake Fell (And It Felt Like a Kiss) (Official Audio) (youtube.com)

 

 

Matcher för 2017-gänget
2023-09-25 21:00

På söndagen spelade 2017-gänget lite matcher mot Limhamn FC och även lite internmatcher på Mariedals IP. Det var god uppslutning, fint väder och gott humör. 

 

Nästkommande helg kommer vi att spela sista omgången för säsongen i knattecupen i Vellinge.

Det har varit väldigt roligt att se barnen under hösten som har kommit igång med lite cupspel i Vellinge och Stångby samt lite utbyten med Kvarnby och Limhamn.

 

En del av barnen, föräldrarna och ledarna passade på att stanna kvar en sund för att titta på A-lagets match mot Sölvesborg. Lilla torgs FF säkrade andraplatsen i serien och kommer därmed att få kvala till division 2.

Trevlig lördag på Tornadospelen
2023-08-30 19:46

I lördags var 24 små killar i väg och spelade fotboll på Tornadospelen i Stångby. 

Det var många föräldrar på plats och hejade på våra boys, som spelade bra fotboll i de fyra lagen från Lilla Torgs FF, som representerade vår förening denna helg. Det var tuffa och kul matcher och grabbarna fick också möta en del spelare som var födda 2016. Men det allra viktigaste är givetvis att vi alla hade det roligt och att barn och vuxna lärde känna varandra lite mer. Mitt intryck var att alla barn tyckte det var en kul och spännande fotbollsupplevelse.

 

I september kommer vi att fortsätta att vara med på Knattecupen i Vellinge följande söndagar: 3/9, 17/9 och 1/10. Vi försöker att kalla alla till minst ett tillfälle. Vi kommer även att spela mot Limhamn i slutet av september, samt någon grej i oktober som undertecknad fotbollstränare inte helt kommer ihåg. Kallelser till cuper kommer till era registrerade mejladresser så håll utkik där. 

 

Fredrik för ledargänget 2017

Sommaravslutning !
2023-06-27 15:48
Truppen nästan samlad, de sjutton som ej kunde komma ser vi till att få med på ett nytt lagfoto i augusti.

Sista träningen för säsongen bjöd på isglass, sol och värme, matchspel och som avslutning 48 barn mot 36 föräldrar i en rysarmatch!

 

 

Vi har öppnat laget för alla som vill spela fotboll hos oss och det har varit många namn och ansikten för alla att lära sig men det har fungerat bra..!

 

Nya tag i augusti med fyra OBS  SÖNDAGScuper i Vellinge och så kommer våra fina, humoristiska, bolltekniska, lillgamla och omtänksamma ledare att fixa träningsmatcher under hösten!

 

Ha en bra sommar!

 

Ledarna

 

 

https://music.youtube.com/watch?v=IYr3uZijuoU&feature=share

 
Sponsorer
Facebook
Instagram #lillatorgff