SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lilla Torg Fotbollförening
Fotboll

Välkommen!

Välkommen till Lilla Torg FF:s lag för flickor födda 2007 och 2008

 

Vi är ett härligt fotbollslag med ca 20 glada tjejer.

 

Lagets grundfilosofi bottnar i glädjen till fotbollen, styrkan i laget och den enskilde spelarens vilja att utvecklas.
 
Träningstider och anmälan

Träningstiderna varierar med säsong. Se vår kalender för hur vi tränar just nu. 

 

Vi är tacksamma för att ni anmäler deltagande och frånvaro till varje träning och match. 

 
Ledarna
 
Gothia Cup 2022
2022-07-26 16:09
Lilla Torg FF - F07/08 - Gothia Cup 2022

Tillbaka i vardagen efter en händelserik vecka i Göteborg tillsammans med laget. Här följer en liten tillbakablick på det vi var med om tillsammans från en huvudtränares perspektiv.

 

Söndag

 

17 spelare, 4 föräldrar och 3 tränare har under lång tid sett fram emot resan och förväntningarna var stora när vi alla checkade in på Torslandaskolan den 17 juli tillsammans med 22 andra lag från olika delar av världen. De flesta anländer med tåg och transferbuss till boendet.

 

Sverige Portugal - Vi tar oss in till Göteborg för att ladda upp inför turnering med att se Sverige besegra Portugal och bli inspirerade inför veckans matcher.

 

Måndag

 

Gruppspelsmatch 1, FH Island - Efter frukost uppladdning och lunch på måndagen var det så dags för lagets första match. Motståndarna kommer från Islands 3:e största förening strax utanför Reykjavik hade med sig en trupp på 28 spelare och siktade på att komma långt i A-slutspelet. Motståndarna var det bästa lag vi mött alla kategorier och förlusten var odiskutabel.

 

Invigning på Ullevi - Direkt efter matchen var det bara att åka till skolan, duscha, äta och sedan ta bussen in till stan. Tillsammans med över 42 000 andra spelare och ledare från 59 länder och 1603 lag intog vi Ullevi och firade tillsammans. En mäktig upplevelse att se alla olika lagfärger fylla en hel arena.

 

Tisdag

 

Efter frukost behöver laget släppa gårdagen och fokusera på något annat för en stund. Vi tar bussen ner till stranden och laddar med sol och bad fram tills lunch.

 

Gruppspelsmatch 2, Sundbyberg IK - Hela gruppen var revanschsugna och efter några taktiska förändringar och ett antal grupp och individuella genomgångar inför matchen var vi redo. Laget formerade sig i en 3-5-2 uppställning för första gången. Det enda som kunde hindra oss var värmen och motståndarna. Sundbyberg börjar bäst men vi märker snabbt att de har svårt att hitta igenom vårt hårt arbetande lag. Efter cirka kvarten spelad rinner en boll till slut igenom och motståndarna kan ta ledningen. Därefter står matchen och väger. I halvlek kommer vi samman och är fast beslutna om att vi kan vända matchen. Redan i början av andra halvlek tar vi tag i matchen och märker att motståndarna tappar energi och vi lyckas pressa tillbaka dem mer och mer. Till slut är det en frispark strax utanför straffområdet i matchminut 44 som förvaltas väl och kvitteringen är ett faktum. Slutet av matchen blir lite för spännande när Sundbyberg får en indirekt frispark innanför vårt straffområde i sista minuten. Men alla spelare är med och offrar sig och en stressad motståndare skjuter högt över. Laget har kommit samman och vi får ett kvitto på att spelet fungerar.

 

Brännboll och häng på skolan - Laget landar på skolan och äter kvällsmat och några passar på att vila och resten utmanar ledarna på brännboll innan alla nöjda lägger sig för att få välbehövlig sömn på madrassen i skolsalen.

 

Onsdag

 

Gruppspelsmatch 3, Dalkurd FF (Uppsala) - Gruppens andra elitlag som vi också bor tillsammans med på skolan. Ett härligt lag med väldigt trevliga och positiva spelare. Vi möter ett bättre lag som hanterar värmen och uthålligheten bättre än oss. De vinner välförtjänt och går vidare som grupp 2:a till A-slutspel. Vi får sikta in oss på B-slutspel som 4:a i gruppen.

 

Strandhäng och Pizza - Alla speldagar har varit soliga och varma (30+ grader) och vi beslutar oss för att återhämtningen vid klipporna och havet är det som funkat bäst hittills så vi beger oss tillbaka. Efter flera vändor i bil pga buss-kaos, avslutas dagen med pizza i solnedgången. 

 

Torsdag

 

1/32-final, IK Sirius (Uppsala) - På veckans varmaste dag åker vi till Grimbo för att spela den första slutspelsmatchen. För motståndet står ytterligare ett elitlag IK Sirius. Det märks på laget att alla är fast beslutna om att göra sitt allra bästa. Vår 1:e målvakt är tillbaka efter att ha tvingats utgå i första matchen, vilket ger laget den där sista boosten av energi. Motståndarna väljer att värma upp precis framför oss för att få ett psykologiskt övertag, vilket inte biter på oss för vårt fokus ligger på det som skall göras ute på planen. Redan från första minuten märks det att alla är full fokuserade på uppgiften, man peppar, ger understöd, tar löpningar utan boll. Håller ihop laget när motståndaren har bollen och ger flera spelalternativ när vi har bollen. Det märks att motståndarna har underskattat oss och blir frustrerade och tappar sitt spel. Efter 13 min kommer första målet genom fin speluppbyggnad. Detta följs sedan upp med ett fint distansskott till 0-2 precis innan halvlek. Laget samlas och alla är eniga om att vi skall ge precis allt för varandra under sista halvlek oavsett vad som händer. Så när bara 40 sekunder har gått av andra halvlek gör motståndarna 1-2 genom ett fint anfall, finns det fortfarande ett lugn i laget och vi fortsätter kämpa. Alla spelare på plan och avbytare ger allt när man får chansen och stödet från läktaren är stabilt. Vi håller undan och gör vår bästa match på hela veckan när det gäller som mest. En lyckligare och mer tagen tränare är svårt att hitta.

 

1/16-final Backatorp IF (Göteborg) - Med bara 3 timmar till nästa match skall vi bege oss tvärs genom Göteborg till Kviberg och samtidigt hitta något att äta och ladda om. Vi kommer fram till plan 22 längst bort på området ca 20 min innan matchstart. Alla spelare är slitna och flera har skador men biter ihop för att ge motståndarna en rejäl utmaning. Efter många matcher är det tufft att få möta ett lokalt lag som kan ladda om hemma i sina egna hem och sova gott i sköna sängar. Matchen blir tyvärr inte den vi hoppats på efter att motståndaren lyckats göra 2-0 redan de första 5 minuterna. Vi kämpar på och tar över matchen allt mer men får tyvärr inte till det sista för att få in bollen i mål. Besvikelsen är påtaglig när matchen tar slut men övergår under kvällen till en stolthet över vår prestation och en viss lättnad infinner sig i gruppen.

 

Fredag

 

Liseberg - Nu ställs fokus om och laget njuter av att få åka olika attraktioner, äta sockervadd och spela på chokladhjul tillsammans.

 

Sverige Belgien - På kvällen när vi kommer tillbaka till Torslandaskolan har Gothia Cup värdarna ordnad med projektor och vi samlas några lag med läsk, chips, godis och blågula färger för att titta på matchen tillsammans. 

 

Lördag

 

Finaldag Heden/ Gamla Ullevi - Sista dagen spenderar vi inne på Heden och Gamla Ullevi för att köpa souvenirer och se finallagen göra upp om pokalen innan majoriteten tog tåget hem till Malmö där föräldrar mötte upp. Kanske står vi där själva en dag..

 

 

Tack!

 

Ett stort och innerligt tack till alla tjejer som har varit så grymma och uppfört sig på ett föredömligt sätt under veckan. Ni lever upp till föreningens värdegrund om att vara förebilder. Ni skall alla vara stolta över det som vi har presterat tillsammans denna veckan!

 

Tack till er föräldrar som valde att lägga en veckas semester för att följa med och ta hand om oss alla!

 

Tack till Lilla Torg FF för stöd och uppmuntran vi är stolta över att få vara en del av denna fina förening!

 

Vi ses snart igen på Mariedals IP, för nya framgångar tillsammans!

 

-Markus

Seriestart & nya träningstider
2022-03-24 18:31

Nu närmar sig seriepremiären allt mer och övergången till 11mot11 har ställt nya krav på både spelare och ledare. Vi gör ständiga förbättringar för varje match och träning vilket är uppmuntrande att se!

 

Den 9:e april är det seriepremiär borta mot Hörby FF där vi hoppas att alla delar har fallit på plats. Serien går att följa via F15 Sydvästra B, Vår (Boka gärna redan nu in speldatumen i kalendern.)

 

Med start v.16 kommer vi att få nya träningstider:

Måndagar, 18:30 - 20:00, konstgräsplan

Onsdagar, 17:00 - 18:30, gräsplan

Fredagar, 17:00 - 18:30, konstgräsplan

(Samling för ombyte 15min innan träningen börjar.)

 

Mer information gällande Gothia Cup kommer i samband med nästa möte för både föräldrar och spelare. Håll utkick efter kallelse.

God Jul & Gott Nytt År!
2021-12-23 13:40

Tack för ett härligt fotbollsår med matcher och träningar i både strålande solsken och bitande kyla!

 

Majoriteten av gruppen har haft en hög närvaro på över 70% vilket ockå har visat sig i spelarnas fotbollsutveckling. :-) Nu tar vi några veckors julledigt och ses igen för en första träning 10 januari.

 

Tyvärr har Kristianstad Arena Cup 2022 ställts in liksom övriga inomhuscuper den närmsta tiden. 

 

Under början av 2022 kommer vi att kalla alla som har anmält sitt intresse för Gothia Cup 2022 till ett möte, både spelare och vårdnadshavare.

 

Vi ser med spänning fram emot ett nytt fotbollsår tillsammans med alla spelare, föräldrar och supportrar!

 

- Markus, Hans & Gabriel

Höstuppdatering
2021-11-10 10:45

Lite information gällande hösten.

 

Träningstider från och med vecka 45: Måndagar & Onsdagar 18:30-20:00.

 

Provträning under vecka 46-47 för ev nya spelare. (Som har spelat tidigare.)

 

Segerfest nu på fredag 18-20:30, spelarna har i år fått ansvaret att fixa mat och efterätt själva. Ansvariga är Alice och Nadin med hjälp från en förälder, Gabriella.

 

Foruna FF GRLPWR VinterCup 2021/22, kommer starta sista helgen i november och avslutas sista helgen i Mars med slutspel på Hedens IP i Helsingborg. I år är det 11mot11 som gäller vilket blir en bra förberedelse inför nästa säsong.

 

Landskamp Sverige - Slovakien 30 November. Vi har bokat biljetter förhela laget för att gå och se landslagets VM-kvalmatch på Eleda stadion i Malmö. (Kostand 120:-/ spelar och vi behöver ha svar på kallelsen senast den 15.)

 

Gothia Cup 2022, vi har fått tillräckligt stort gensvar från spelare för att åka till turneringen nästa sommar. Vi kommer om några veckor kalla till ett uppstartsmöte för föräldrar och spelare som har bestämt sig för att följa med.

Snart höstlov - sedan segerfest!
2021-10-21 20:12

Vilken säsong vi har haft tillsammans i laget!

 

F13 går obesegrat genom seriespelet. (Räknar vi även in de matcher vi spelade under våren så är det 13 raka seriematcher utan förlust.) Ett bra jobb på träningar, hög närvaro och fokus på matcherna samt att vi jobbar för varandra som ett lag har varit nykeln.

 

F14 har haft en större utmaning men har gjort stora framsteg och vi har även här höjt oss för varje match och nu återstår den sista serematchen då allt förhoppningsvis faller på plats.

 

Under höstlovet (v.44) tar vi ett träningsupphåll för att återvända veckan efter med en Segerfest för alla i gruppen!!! Det finns mycket att fira och vara stolta över!

 
Sponsorer
Facebook
Instagram #lillatorgff