SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lilla Torg Fotbollförening
Fotboll

Lilla Torg FF Dam
Välkommen till oss!
Träningsstart måndagen den 1 November
 
Träningstider 20.00-21.30 , Måndag och Onsdag.
 
Vi spelar i div 2 och ni som är intresserade av att provträna tag kontakt med Tom Åkerberg 0706-733192
 
 
 
Välkomna till Lilla Torg FF!
Tom Åkerberg slutar som damernas huvudtränare.
2021-10-15 14:52
Sedan Lilla Torgs damlag startade för fyra säsonger sedan har Tom Åkerberg varit en konstant i ledarstaben. Han har haft en väldigt framgångsrik tid som huvudtränare för laget och efter dubbla avancemang har han de senaste två säsongerna etablerat vårt damlag som ett stabilt division 2-lag vilket gör oss till ett av de mest framstående inom Malmöfotbollen. 
 
"Det har varit en mycket trevlig tid och ett gäng härliga tjejer att jobba tillsammans med", säger Tom själv. 
 
" När Tom nu väljer att lämna sitt uppdrag lämnar han en stabil och stor trupp efter sig som har alla förutsättningar att slåss ännu högre upp i tabellen kommande säsong. Vi har lyckats bli en attraktiv förening att spela i. Vi har dessutom ett duktigt F07/08-lag som snart knackar på dörren vilket gör att vi kan börja få upp fler egna produkter i vårt damlag.
 
Tom har gjort ett väldigt bra jobb och som uppskattad ledare och person i föreningen glädjer det mig att han blir kvar i en övergripande roll och stöttar mig i arbetet med våra äldsta lag. Vi har inlett arbetet med att forma nästa ledarstab i vårt damlag," säger Lilla Torgs sportchef Jonas Jönsson.
Bilder 3/10 mot Spjutstorp IF
2021-10-03 20:29

Fler bilder (+8) >>
 
Referat: Lilla Torg FF - Sjöbo IF
Vinst efter riktig krigarinsats!
2021-08-28 13:49

Under hela veckan och under matchdagen öppnade skyarna sig och bjöd på en gräsplan som inte var spelbar vilket gjorde att dagens match spelade på vårt konstgräs.

 

Efter matchen mot Lunds BOIS tidigare i veckan kändes det som att vi hade ett bra självförtroende. Dagens match var dessutom precis som mot Lund en riktig laginsats där samtliga spelare krigade hårt både offensivt och defensivt för att inte låta Sjöbo komma till något riktigt farligt läge. Första 20 minuterna ägde Sjöbo mycket boll och visade att man hade övat på högt presspel samt att använda kanterna genom överlappningar. Detta var något som vi till en början hade svårt att försvara oss mot men krigarinstinkten gjorde att vi trots Sjöbos bollrull inte gav motståndarna någon riktigt farlig chans. Sjöbo fick i början av andra halvlek en frispark någon meter utanför straffområdet som vår målvakt Amanda Wennström inte hade några problem med.

 

Torget hade i stora delar av matchen lite problem med att våga hålla i bollen och rulla runt mellan våra olika lagdelar men ju längre in i matchen vi kom desto mer vågade vi rulla runt och tro på vårt egna spel istället för att anpassa oss efter våra motståndare.

 

Första halvlek var egentligen sett ur båda lagens perspektiv en rätt chansfattig halvlek.

 

Det högt pressande och det hårt jobbande motståndarlaget verkade ha lagt mycket av sin energi på första halvlek och kom ut med ett inte alls lika aggressivt presspel i andra halvlek samtidigt som vi började rulla mer boll. Vi kom till fler målchanser och i både 55:e minuten och 71:a minuten så prickar Linnea Höst respektive stolpe.

 

Det som skulle bli matchens enda mål kom i 78:e minuten när Elin Ingvarsson efter strul i straffområdet skjuter in bollen i målet. Efter vårt mål taggar våra motståndare till lite men de kommer inte igenom det otroligt starkt krigande lag som var i vägen. Torget höll emot och resultatet 1-0 stod sig till domarens slutsignal.

Referat: Lilla Torg FF - Lunds BOIS
Vinst för Torget efter total dominans.
2021-08-26 11:03

Inför matchen var det mycket snack om att dagens match var en vi behövde vinna. Dels för att ta poäng i tabellen men även för att stärka vårt självförtroende.

Under onsdagskvällens match visade Torget att vi var både starka i försvaret såväl som i offensiven då Lunds BOIS hade ett fåtal rätt ofarliga chanser samtidigt som motståndarnas försvar fick arbeta hårt.

 

Den första kvarten satte tonen för matchen, det var Torget som var det piggare laget. Detta var en match där hela laget presterade och laget i sin helhet såväl som spelarna gjorde en riktigt bra prestation.  Torget öppnade matchen starkt och redan i första matchminuten skjuter Emma Johnsson in bollen på sin första touch i matchen efter att bollen nått henne efter strul i straffområdet.

 

I femte minuten slår vi till igen där varje lagdel är delaktig i ett fint lagspel där vår backlinje vinner boll, slår en passning till Issabelle Angärde som slår en perfekt djupledsbollar till Linnea Höst vars inlägg möts av Natyra Gashis halvvolley in i mål. Utöver en lobb från motståndarna så var i princip spelet helt och hållet på deras planhalva, vi jobbade med ett högt presspel och vann mycket boll.

 

I 19:e minuten så var det dags för mål igen och vem ska göra ett klackmål om inte Paula? Efter ett bra förarbete på vår högerkant slår Sofie Alerskans till med ytterligare ett fint inlägg och Paula Hafner klackar in den i mål. Vill ni se en repris (fast inte lika bra) så klicka på länken: https://www.youtube.com/watch?v=zXI3E-6LBQk

 

Andra halvlek kommer Torget ut fortsatt starka och bibehåller den höga pressen man hade i första halvlek vilket endast resulterar i långbollar utan adress för våra motståndare vars försvarsspel även drog sig längre och längre ner vilket gjorde att Torget kunde spela runt mycket på motståndarnas planhalva.

 

Antalet målchanser i andra halvlek var lite lägre än i första halvlek men långt ifrån få. I 58:e minuten vinner Felicia Patitz tillbaka bollen och dribblar förbi två spelare, driver framåt och rullar in bollen i mål. Hade inte luften gått ur våra motståndare innan, så var det tydligt att den hade det nu. Det blev en bollrullande match för Torget och i 70:e minuten var det dags för mål igen. Efter vårt inlägg varit på väg mot motståndarnas målvakt sprang Natyra Gashi fram framför, tog ner bollen och petade in den i ett öppet mål.

 

Matchen slutar i en 5-0 seger efter en riktigt bra spelad match av alla i laget.

 

 

”En riktig lagseger” - Tom Åkerberg, tränare.

Referat: Vellinge IF - Lilla Torg FF
Delad pott i Vellinge
2021-08-24 11:58

Bilder: Anette Freij

 

Matchen på bortaplan mot Vellinge IF var en match där målchanserna inte hamnade i nätet och båda lagens försvarsspel sattes på prov. 

 

Första 15 minuterna får Torget arbeta hårt med att försvara vilket vi visar att vi gör bra men i anfallsspelet slår vi något för många raka passningar som Vellinge läser av. Efter ett tag så hittar vi ett spel som får Vellinge att börja jaga en stund.

 

Dagens domare hade ansåg att vädret var varmt nog för att behöva en vätskepaus i 25:e minuten och i samband med detta byter vi in fyra personer och i 26:e minuten tilldelas vi en frispark där Emma Johnsson i sin första match efter graviditet petar in bollen och ger oss ledningen. Vårt mål satte krut i Vellinge som drygt fem minuter senare sätter en reducering.

 

Sex minuter efter Vellinges reducering tilldelas vi en frispark en bra bit utanför straffområdet och medan Vellinge försöker flytta hem laget så springer Sandra Barkstedt fram och skjuter bollen över målvakten och sätter därmed 1-2 vilket skapar upprördhet i motståndarlaget som tappar humöret och resterande tid av halvleken inte kommer till fler lägen.

 

I andra halvlek ser det ut som vi kommer ut med ett större självförtroende, vi börjar stå på rätt ställe och vi slipper ta massa löpningar i försvarsspelet.

 

Tidigt i andra halvlek spelar vi runt våra motståndare och när bollen hamnar hos Isabelle Angärde slår hon en fin passning till Linnea Höst som i sin tur driver förbi två försvarare och rullar in bollen på målvaktens högra sida.

 

En stund in på andra halvlek får Vellinge en straff som leder till 2-3 och i samband med detta avtar vårt spel som vi fick igång i början av halvleken samtidigt som Vellinge pressar ner oss men vi visar styrka i vårt försvarsspel. 

 

Trots vårt starka försvarsspel lyckas Vellinge pressa oss tillräckligt och tillslut få in en 3-3 reducering och detta resultatet står sig till fulltid. Vi tar vår första poäng för säsongen.

 

Nästa match tar vi emot Lunds BOIS på hemmaplan den 25/8 kl. 18:30. Hoppas att vi ses där!

 

Spelade matcher
Lör 9/10 13:00
0 - 2  
Sön 3/10 14:00
2 - 1  
Lör 25/9 11:30
5 - 0  
Sön 19/9 14:00
2 - 3  
Lör 11/9 11:00
0 - 0  
Sön 5/9 14:00
1 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Lilla Torg FF, 13/10 16:27 
Lilla Torg FF, 06/10 16:03 
Lilla Torg FF, 06/09 12:22 
Lilla Torg FF, 20/08 15:20 
Lilla Torg FF, 19/08 14:36 
Lilla Torg FF, 18/08 17:06 
 
Sponsorer
Facebook