SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lilla Torg Fotbollförening
Fotboll

Jonas Wiik om sin tid som ordförande
2018-04-03 07:59
Vid årsmötet den 29 januari 2018 avgick Jonas Wiik som ordförande efter fyra år på posten. När han tillträdde 2014 var klubben i ett läge där den värsta krisen var över, man hade räddats från konkurs men man hade fortfarande en dålig ekonomi.

"Det fanns en hel del positiva saker som inte hade fått möjlighet att utvecklas," säger Jonas innan han fortsätter.
"Det var många viljor som drog åt olika håll och jag såg det som oerhört viktigt att få alla att dra åt samma håll samt att få fler att jobba för klubbens bästa."

På frågan hur Jonas tycker att Lilla Torg FF har har utvecklats under sin tid som ordförande svarar han:
"Jag tycker vi är mer en enad klubb, inte så många olika viljor. Vi har en stabil ekonomi, med en buffert som ger oss en handlingsfrihet."

Jonas har många goda minnen från sin tid som ordförande som han kommer att bära med sig resten av livet. Det allra bästa anser han dock vara Camp Lilla Torg FF för det innebar att han var med och utvecklade själva kärnan i en klubb, träning mellan åldersgränser och att ungdomsspelare som själva varit deltagare senare är med och tränar de yngre.
Men ett annat minne sticker också ut lite extra:
"Den underbara dagen på Rosengårds Norra när seriesegern var klar för A-laget och avancemanget till division 4 var ett faktum. Att dela den glädjen med laget och framförallt Jonas Jönsson som på något sätt står för vad en fotbollsförening skall vara på vår nivå, med människor som honom i organisationen är det en fröjd att vara ordförande."

-Vad ska du göra med din tid nu och hur fortsätter du arbeta inom klubben?
"Jag fick på årsmötet förtroendet att tillsammans med Klas Tjebbes vara revisor, ett viktigt uppdrag. Det är vi medlemmar som är ansvariga för att det förvaltas på bästa sätt. Det är jag säker på att den nya styrelsen kommer göra, men vi måste vara många som hjälper till. Detta blir mitt lilla ansvar."

Jonas kommer även att skruva upp sitt engagemang i P04-laget där hans äldsta son spelar.
"Även om vi har en jättebra huvudtränare så behövs vi föräldrar runt om. Jag kommer vara lagledare och hjälptränare, det ser jag fram emot."

Avslutningsvis frågar hemsidan var Jonas ser klubben om ytterligare fyra år. Han säger att han hoppas att det liknar det vi har idag fast med mer stabilitet och tydliga linjer i hur vi tränar våra barn genom ungdomsåren så de får bästa utbildning och tycker det är roligt att spela fotboll.
"Jag hoppas mycket på att vårt framtida juniorlag har sånt tryck underifrån så att det har nått dom högsta serierna. Vårt A-lag skulle mycket väl kunna ligga någon eller några divisioner upp tack vare att vi har genererat egna produkter som spetsar till den nuvarande"

Men det allra viktigaste tycker Jonas är att vi inte får klubbar i klubben. 
"Vi måste vara en förening som drar åt samma håll. Ambitionsnivån måste vara sund, vi har sett föreningar i Malmö åka upp och ner i seriesystemet på grund av kortsiktiga beslut"

Jonas avslutar sedan med förhoppningen att Lilla Torg FF fortsatt ska vara en intressant och bra fritidssysselsättning för barn och ungdomar och skapa bra människor med sunda värderingar.
Presentation av nya ordföranden
2018-04-03 07:56
Vid årsmötet den 29 januari 2018 valdes Ako Malmborg till ordförande i Lilla Torg FF. Ako har varit aktiv som ledare sedan sonen började spela fotboll för klubben 2014.

-Vem är Ako Malmborg?
"Jag är en glad och positiv trettiosjuåring som har ett brinnande fotbollsintresse! Jag är gift och har två barn där sonen spelar i Lilla Torg FFs P06."

Utöver det fotbollsmässiga är Ako egenföretagare och driver franchisekedjan Snabbt & Gott som har 65 enheter utspridda över hela landet.

Sedan han blev aktiv i Lilla Torg FF känner han att gemenskapen i klubben har minskat lite. Stor glädje och en bra gemenskap är enligt honom av högsta prioritet i en ideell förening och det var en av sakerna som fick honom att vilja bli ordförande.
"Där hoppas jag att jag har mycket att bidra med. Jag har även mitt nätverk genom jobb som jag kan aktivera till klubbens fördel."

Som nytillträdd ordförande kommer Ako att arbeta hårt med att få alla att tycka det är roligt och givande att tillhöra Lilla Torg FF. Han kommer även att prioritera sponsorarbetet högt. Avslutningsvis passar han på att tacka de styrelseledamöter som avgick vid årsmötet för sina insatser:
"Jag vill tacka den del av styrelsen som avgick vid årsmötet för allt jobb de lagt ner under deras tid. Nu ser jag fram emot att vi fortsätter utveckla klubben framåt med både klubbkänslan och med sportsliga framgångar!"

Information från Styrelsen
2015-12-30 19:30
På medlemsmötet den 23 november lovade styrelsen att informera löpande om vad som händer i klubben.
Vi kommer till och från att lägga ut information på hemsidan under styrelsen och i mappen medlemsbrev.
Håll utkik för att hålla er uppdaterade.
Bifogar länken på detta första medlemsbrev.

Har ni frågor så kontakta gärna styrelsen eller till Sanna Holmqvist som ansvarar för informationen.

Under dokument finns också klubbens organisationsschema, sponsorbroschyr och annat intressant.

Styrelsen
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Lilla Torg FF, 13/10 16:27 
Lilla Torg FF, 06/10 16:03 
Lilla Torg FF, 06/09 12:22 
Lilla Torg FF, 20/08 15:20 
Lilla Torg FF, 19/08 14:36 
Lilla Torg FF, 18/08 17:06 
 
Sponsorer
Facebook