Lilla Torg FF svart2 - 5IF Limhamn Bunkeflo 3

Målrik match mot LB07
2022-05-21 17:00

Serien börjar närma sig sitt slut. Idag var det dags för finbesök när LB07 kom på besök.

Efter lite berg- och dalbana resultatmässigt så ställde vi upp med en ny formation idag.

Med förhoppning om att få mer hot offensivt och fler anfallsalternativ så ställde vi upp för match när domaren blåste igång.

Man kan se det på två sätt. Vi kom på bredare front än tidigare men där fanns också en underliggande osäkerhet i positionering och agerande. Inledningsvis så hade vi ett visst övertag. Vi pressade så pass bra offensivt att de defensiva osäkerheterna inte syntes. Tacksamt och rätt vackert kom vi på ett av flera flygande anfall och Jamal avslutade på bästa sätt.

Sen blev det lite mer slarv. Ett tecken på det tekniskt svaga spelet var att bollar spriddes i parti och minut ut på Regementsgatan. Ena av bollarna krossade en backspelel så att en sur bilägare sökte upp oss under matchen.

Men matchen rullade på. Tyvärr var det LB som ryckte upp sig och tog över. Visserligen snygga djupledsbollar och bra timing i löpningar. Men händer det tre gånger med mål som resultat så är det andra saker som brister. Där måste vi rannsaka oss själva och se över varför vi tillåter det hända upprepade gåner och sanningen var den att de dessutom rann igenom med antingen räddningar av Ian eller brända lägen.

Första halvlek slutar med et bjudning där vi mer eller mindre väntar in en spelare att jogga in i en triangel av Lilla Torg-spelare. Han är inte sen att ta tillfället i akt och rulla in bollen bakom tre fågelholkar, en sekvens som kunnat undvikas med komminukation och beslutsamhet. Halvlek och 1-3.

I andra försökte vi ställa upp med de som kändes tryggast i den nya formationen och tycker nog att vi fick ett litet tryck mot LB. Men åter igen så väljer vi att ligga helt oförklarligt högt med vår backlinje och indirekt servera ännu ett friläge.

Vi fick inte många frisparkar med oss men en hel del emot oss. Det är absolut svårt att vara ensam domare, även från en etablerad Skånebollsdomare. Men när man tar nästan uteslutande för våra tuffa men schyssta dueller samtidigt som man tillåter motståndarna fullfölja efter avslutad passning eller springa mot Ian när han ska skjuta ut bollen så uppstår givetvis frågetecken och irritation.

Domaren fick en heads up i halvlek vad som inte var ok att missa så i andra halvlek var det mer jämnfördelat med avblåsningar i en annars schysst match.

När vi tar in oss fint i straffområdet men tappar kontroll på bollen och klockrent träffar motståndarens fot så väntade nog hela Mariedal sig en självklar frispark. Men även det släpptes och Erik dundrade in 2-4.Vissa säger "att det jämnar ut sig med domarens bedömningar". Jag säger att det var feldömt.

De hann med ett sista mål. LB fick två gula och det var väldigt schysst av domaren för de förseelser det som varnades för gjordes många gånger om utan minsta notis.

Stundtals fina intentioner. En del att jobba på men en ny formation har gett oss nya verktyg att tackla kommande utmaningar.

Lilla Torg-LB07 2-5

Målskyttar: Jamal och Erik