Lilla Torg FF svart2 - 2Uppåkra IF svart

Oavgjort i andra premiären
2022-04-10 16:35

Så var det äntligen dags för premiär i C-serien. Vi hade flera återbud pga skador och påsklov men i vår stora trupp var det ändå inte svårt att få ihop ett fullt lag. Uppåkra visste vi inte mycket om.

Precis som i Vellinge såg uppvärmningen bra ut men frågan var om vi skulle ta med oss det på plan från start idag.

Matchen började jämnt. Inget direkt spelövertag för något av lagen inledningsvis och ett ganska slarvigt spel i solen på Mariedal. Det kändes som vi inte var riktigt påslagna för match vilket underströks när vi har ett inkast på halva plan och 10 sek senare har de ett friläge, 0-1. Nä, passningarna satt inte och vi fick inte igång våra kombinationer. Närkampsspelet var för tveksamt vilket gav Uppåkra möjligheten att vara med i matchen.

I halvlekens senare del fick de ett gult kort, oklart varför, och det gav oss 5 min övertag. Vi tog av förklarliga skäl över spelet men var fortfarande inte snabba nog i tanke och aktion för att straffa Uppåkra som vi borde. Amirs inhopp gav oss mer beslutsamhet och kraft på mitten.Vi hann också skapa ett klart öppet läge men tyvärr, ganska signifikativt för matchen, så smet bollen ovanför ribban.

Strax innan 40 min tickat så slog Tobbe in ett "inlägg" som blev som ett överraskande skott på första stolpen. Halvlek och 1-1 vilket kändes tacksamt.

Känslan var god i paus. Vi hade förhoppningar att kunna växla upp i andra halvlek men inte ens när motståndarna ställde upp 6 spelare på mittlinjen så kunde vi räkna ut istället så låg bollen i vårt mål i stort sett direkt efter avspark. Två kostsamma bjudningar gav Uppåkra väldigt mycket men vi körde på. Resten av halvleken, alltså hela andra, var vi det starkare laget. Stundtals fint lir och bra intentioner men tyvärr blandat med slarv, halvdanheter och ofokuserade avslut. Vi kan konstatera att trots ett stort spelövertag i andra och stor dominans i avslut så gjorde vi bara ett mål i andra när Zion drar iväg ett långskott. Halvdussinet avslut halvmetern utanför mål gav inga poäng så när domaren blåste av var det delad pott. En stor besvikelse bland spelarna men tränarna försökte trycka på att det fanns flera ljusglimtar också. Vi dominerade t.ex. andra halvleken för att vi steppade upp efter två onödiga underlägen och var det laget som gick för seger i 80 min plus övertid.

Lilla Torg-Uppåkra 2-2 (1-1)
Målskyttar: Tobias och Zion

Kommande vecka är det träning tisdag och torsdag innan vi ställs mot Kvarnby och Knislinge. Vi får ta med oss erfarenheten som speglade båda premiärerna; chanser måste sitta.

Dagens plus: Rufus visar en fin vilja över hela matchen, Zions första halvlek och Tobbes andra halvlek är det som sticker ut idag,