Aktivitetsinfo: Träningsmatch mot Oxie
Snöplig förlust mot Oxie i Vintermästerskapets sista match
2022-03-27 19:09

Vi kom till match mot Oxie med en stor trupp kallad. Eftersom vårt kansli inte kunde ge oss plantid fick Oxie vara värd för dagens drabbning. Tråkigt att vi gick miste om en hemmamatch.

Vissa spelare hade nyligen kommit tillbaka från skador eller längre sjukdomar. Andra fick spela på platser där de normalt inte spelar. När vi sedan fick spelare skadade redan på uppvärmning, så kändes det i alla fall tryggt att vi hade många spelare att tillgå.

Oxie började aggressivt med otroligt hög press, men de enda som blev nervösa av det var möjligen vi på bänken. Våra spelare tog sig ur pressen ganska på enkelt och från minut 5 så dominerade vi tillställningen. Rättvist tog vi ledningen med 1-0 av Erik efter fint anfallsspel och fin framspelning av Markus. Efter 25-30 minuter så började våra spelare att tröttna och trots många byten så äter sig Oxie in i matchen. De försöker gång efter annan att hitta ytan bakom vår backlinje. Men Ian och mittbackarna har det hela under kontroll allt som oftast.

Efter en fast situation som blev tilltrasslad så gör Oxie 1-1. Ett resultat som står sig halvleken ut. Inte helt rättvist där och då.

Det bör tilläggas att under hela första halvlek kan jag inte minnas att vi fick en enda frispark med oss. Inte för det att matchen var särskilt ful eller att domaren var dålig, men lite mera borde vi kunnat ha fått.

Vi startade andra halvlek med i stort sett samma uppställning som den första. Och åter tog vi över matchen. Vi skapade några farliga målchanser, bland annat hade Mikkel ett skott i ribban. Direkt efter detta bröt vi ett uppspel från Oxie och Mikkel kunde istället trycke in 2-1 från nära håll.

Kort därpå får Anton möjlighet att utnyttja sin snabbhet. Motståndaren försöker helt uppenbart att sparka ner honom, Anton håller sig på benen och domaren låter spelet gå. Jag var säker på att han skulle ge Oxiespelaren gult kort retroaktivt. Men i stället visas Anton ut 5 min för protest.

Vi löser dessa 5 minuter bra men återigen kroknar vi och strax efter på en boll mellan backlinje och målvakt rundar deras anfallare Ian och rullar in 2-2.

Återstående 15 minuter äger Oxie och vi har svårt att få tag på bollen och de orkar spela ett bättre passningsspel än vad vi orkar med. När bara 1 minut återstår gör Oxie 3-2 efter en situation där en av deras spelare står offside.

Bäst i Lilla Torg var för dagen Markus som från sin högerkant, hela tiden oroade.

Oxie-Lilla Torg 3-2 (1-1)

Målskyttar: Erik (1-0) och Mikkel (2-1)