Samling:11:10, Linero IP
Aktivitetsinfo: Slutspelsmatch i Vintermästerskapet
Adress: Tre Högars väg 1, 224 74 Lund
Kom i tid!
Vi behöver alla spelare vi kan få, svara fort så vi kan planera inför matchen, tack!
Förlust i första kvartsfinalen
2022-03-19 15:01

Vintermästerskapet hade nått fram till slutspel och helgen skulle bjuda på två kvartsfinaler för Lilla Torg. Vi valde att ställa upp med två olika uppställningar men sjukdomar och problem med kallelser (?!?) gjorde att vi stod där med 11 spelare på fredagen, en dag innan match mot Linero.

Milton skulle åter matcha igång sig efter rehaben och Julius ställde upp att stärka laget för att erbjuda avbytare. Även Zion ställde upp idag.

Matchen började ganska jämnt. Men trots att pressinstruktionerna var solklara för följdes inte direktiven vidare väl. Ian fick träda fram några gånger med bra räddningar och även vi hade intentioner att hota Linero.

Efter dryga 10 min så plockades Milton av för att inte riskera något och då fick vi flytta ner Zion som mittback, något som han skötte väldigt bra, vilket påverkade vårt mittfältsspel påtagligt.

När Linero fick en hörna så ställde vi upp för stt försvara oss. Vi var på tå men lite väl mycket den här gången då bollen tog solklart på en Lilla Torg-hand med en självklar straff som resultat. Straffen sattes solklart.

Sen blir det Hawaiispel när vi inte ligger rätt på mitten eller pressar bra md anfallarna. Första halvlek präglades av dålig initivativförmåga, enormt hög felprocent i passningsspelet och ofta obefintligt presspel på mitten. I flera lägen har vi omställningar, på den väldigt stora planen, som rinner ut i sanden eftersom vi inte håller nere tillslagen utan duttar 5-6 gånger så att motståndarna både hinner organisera sig och pressa bollhållaren. Linero utnyttjade detta efterhand och rann iväg till 3-0. Tacksamt för matchen så skapade vi två lägen i slutet där bollen först strök ribbans ovansida innan Markus påpassligt tryckte in en reducering strax innan pausen.

Jobbigt med såna här halvlekar där man inte har mycket av målsättningarna som uppfyllts. Givetvis var det tydliga direktiv inför andra halvlek och känslan var att killarna iallafall försökte. Men i andra halvlek var Linero nästan 100-procentiga i avsluten medan vi kämpade för våra chanser.

Förlusten är solklar och helt rättvist. Vi har oss själva att skylla för att vi inte utnyttjade situationen bättre och spelade som ett lag. Idag var det också tveksamt på flera håll om viljan fanns där.