Samling:18:15
Aktivitetsinfo: OBS! Ny matchtid! Tidigare datum 2/10 och 17/10 gäller alltså INTE!
Lag svart avslutar med en skön seger
2021-10-15 21:51

Höstsäsongen närmar sig sitt slut och på fredagskvällen var det dags för lag svart att göra sin sista match i C-serien. Målsättningen var att matcha lag så att vi fick spela jämna matcher och det har vi lyckats med en seger med tre måla marginal och en förlust med två mål är det "som stuckit ut". Vi har matchat många spelare och kände att vi skulle gå för fjärdeplatsen som var vår om vi vann dagens drabbning mot Kulladal.

Det är ju läge att gratulera Kulladal som kvalificerade sig för Skåneserie A nästa år tillsammans med våra gamla sparringpartners i Hyllie. Kul för det är två förbaskat bra lag!

Tyvärr trillade några återbud in under dagen och att rodda i en lagsammansättning när man utför ett heltidsarbete är inte lätt. Därför blev det så att vi tog in Milton och Adam trots att de sa spela imorgon. Stort tack för att ni ställde upp!

Matchen började bra, vi kände att fysiken (som så ofta) var Kulladals fördel och behövde därför få fart på fötter och boll så vi inte bjöd in till för många närkamper. Killarna tog instruktionerna bra och hittade rätt. Vi hann spela till oss en tvåmålsledning innan Kulladal reducerade. Sen blev det en jämn kamp där båda lagen tryckte in bollar. Det vi minns mest var Intis kanon som var psykologiskt avgörande och gav oss andrum efter att ha tappat ledningen i andra perioden som slutade med en ledning, 4-3. Vi var överens om att rotera killarna som ska spela imorgon och under en period så tog vi som lag inte ansvaret på planen vilket gav Kulladal övertag, men i sista perioden höjde vi oss. Milton löpte sig fri och fälldes. Men straffen rullades utanför och under det efterföljande numerära spelövertaget så slappnade vi av igen. Men när vi behövde det som mest så gjorde vi ett sista ryck och gjorde vi ännu ett mål och skaffade oss ett välbehövligt försprång i målprotokollet. Kulladal gjorde ett sista ryck i slutet och när vi slarvade i försvarsarbetet så var reduceringen ett faktum. Några spännande slutminuter följde och domaren valde att lägga till lite tid, men vi tog kampen över hela banan och Gustav, som återigen tog en för laget oh stod i mål, spikade igen när bollarna tog sig fram till honom.

Säsongen slutade med en seger efter en tuff och jämn match. En stor eloge till tränaren Ernad som tog ut ett nivåanpassat lag trots att alla hans Skåneseriespelare stod till förfogande.

Lilla Torg-Kulladal 5-4 (3-2, 1-1, 1-1)

Inti x 2

Henke

Milton

Mohammed

Dagens två plus går till Inti och Jamal som stack ut lite extra.

Imorgon är det dags för seriespelets sista match för hösten när lag blå möter Sjöbo hemma på Mariedal. Matchen börjar 11.30 och vi ser fram emot ett kraftfullt stöd från publiken.

Vi tackar domare och Kulladal för kvällens match och önskar dem ett stort lycka till i Skåneserie A under 2022.