SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lilla Torg Fotbollförening
Fotboll

Janstorps AIF
3 - 4
Lilla Torg FF blå
Janstorps AIF3 - 4Lilla Torg FF blå

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 15 september, 19:00
Plats:Skurups IP, konstgräs 9-manna
Tävling:
Matchnummer: 131318026
Samling:18:00, Skurups IP, Mårtensgatan 6 i Skurup
Aktivitetsinfo: OBS OBS OBS! Denna kallelse är speciell. Matchen har flyttats en gång pga sjukdom hos Janstorp. Notera att vi spelar på Skurups IP. För att inte hamna i samma situation som i fredags så måste vi veta vem som kan köra. Ange detta eller om ni behöver skjuts som notering.
Skön vändning i blöt match
2021-09-15 21:55

En tät matchperiod fortsatte på onsdagkvällen mot Janstorp på Skurups konstgräs. 

Matchen hade skjutits upp en gång pga sjukdom i Janstorps trupp. Båda lagen var fortsatt sargade men matchen spelades ändå som planerat. 

Tack och lov hade man avbytarbås som skyddade avbytare och ledare från hällregnet. 

 

Matchen började bra på den smala planen. Vi tog kommandot och det kändes verkligen som att vi skulle växla upp och gör processen kort. Julius stod sysslolös under första kvarten medan vi styrde spelet. Men vi kom inte till några heta lägen utan istället blev det så att vi klev undan, drällde med bollen på mitten, slarvade i uppspelen och åkte på omställningar samtidigt som Janstorp elegant utnyttjade spelövertaget. Ganska logiskt så fick de också snart en riktigt het chans som förvantades väl. 0-1 och vi behövde göra något för att vända på spelet. 

Istället fortsatte Janstorp att skölja över oss samtidigt som regnet tilltog. Tack och lov avslutade Julius med en monsterräddning innan domaren blåste av. 

 

Marcus var klar med vad som gällde i halvlek. Vi kan inte kliva undan och spela alibifotboll. Är vi på planen så måste vi våga ta plats och tvinga motståndarna till att kämpa för att vinna boll istället för att kliva undan och vara passiva. Killarna följde direktivet och jämnade ut kampen men vi fick inte igång nåt vasst spel. Zion drog en frispark i ribbans underkant och några ströchanser uppstod men inget som hotade deras målvakt rejält. Istället så nådde en lång hörna till bakre stolpen där en omarkerad motståndare kunde nicka bollen utom räckvidd för Julle. Vi tyckte att vi var på väg in i matchen igen på allvar och valde att fortsätta gå framåt. Men det resulterade i ett friläge som förvaltades säkert bakom en chanslös Julius. 0-3 och en tung känsla. När allt var som jobbigast drog Adam på sig en sen fällning och fick ett korrekt gult kort. Sista 5 minuterna fick spelas med en man mindre. Men vi hade känslan och tron att ett mål skulle ge oss energi. Jag känner att vi var bättre under det numerära underläget och när en bra omställning hittade Tobias som hittade nätmaskorna via målvakten så var den efterlängtade reduceringen ett faktum. Det var det sista som hände och frågan var om vi gett Janstorp ett för stort försprång. 

 

Marcus valde att boosta killarna med energi och gav offensiva direktiv för att gå all-in med sikte på en vändning och 3 p. Vi gick över till 2-4-2 med en ordentlig offensiv både på bredden och djupet. Och vi skulle komma till många avslut på mål. 

Vi tog helt klart över matchen. Samtidigt som Janstorp kroknade så växte vi och anföll. Vi vann de flesta andrabollarna och lyfte upp laget så mycket vi kunde. Drygt 10 min in i sista perioden hittade Milton målet med ett behärskat mål. Inte hans hårdaste skott men vi var bara ett mål efter. När ett frisparksläge dök upp på vänstersidan visste Gustav vad som gällde. Han drog bollen lågt på mål. Samtidigt som en klunga av spelare från båda lagen rusade mot mål så gick bollen mot deras målvakt. På något sätt letade bollen sig förbi klungan och målvakt och vi var ikapp. 

Men det var tydligt att killarna kände att vi skulle vända och vinna. Vi fortsatte och Gustav fick ännu ett läge där han denna gång drog ett skott över målvakten och fullbordade vändningen. 

I slutet försvarade vi oss väl och Janstorp orkade inte mobilisera kraft för de riktigt vassa chanserna. 

Stor glädje utspelade sig bland Lilla Torg-spelarna när slutsignalen ljöd och strax efter ljöd segersången i Skurup. 

 

En karaktärsseger där killarna ska ha en eloge för att ha tro och vilja i 75 min. Vissa perioder var svaga och det straffade oss men vi stod upp för varandra idag och 3 p var något vi gjorde oss förtjänta av. Lika tungt det är att tappa 3-0, lika skönt var det för oss att kriga hem segern inför en tapper publik som trotsade regnet. 


Janstorp-Lilla Torg 3-4 (1-0, 2-1, 0-3)

1-0 Janstorp

2-0 Janstorp

3-0 Janstorp

3-1 Tobias

3-2 Milton

3-3 Gustav

3-4 Gustav


<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Sponsorer
Facebook
Instagram #lillatorgff