SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lilla Torg Fotbollförening
Fotboll

Lilla Torg FF vit
5 - 7
Klågerups GoIF
Lilla Torg FF vit5 - 7Klågerups GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 04 september, 13:00
Plats:Mariedals IP A-plan 9-manna
Tävling:
Matchnummer: 131321019
Samling:12:00
... men vi hade iallafall tur med vädret!
2021-09-04 15:07

Efter tre inställda seriematcher var det äntligen dags för hemmamatch på Mariedals gräsplan. Lag vit ställdes mot Klågerup och idag var jag åskådare. Jag var inte med på uppsnacket men på uppvärmningen var det fina fötter på vissa håll medan andra såg trötta och tveksamma ut. 

Vi försökte komma in i matchen och etablera ett eget spel, men matchbilden för dagen var tydlig. Ena laget försökte spela och andra var glada för att gå på kroppen. Utan tillstymmelse att hålla igen i duellerna utan snarare att fullfölja fullt ut så blev det många frisparkar till oss och en hackig matchbild. Klågerup visade sig vara rent fantastiska idag! Tyvärr för matchen så var deras paradgren att gnälla på allt, och då menar jag ALLT! Klågerupspelarna bjöd upp till en sång i klass med Gosskören i Wien (dock inte lika vackert att lyssna på) som varade matchen ut.

Om en spelare nickar bort bollen och en tacklig fullföljs sekunderna efter så säger regelboken att det är frispark och beroende på satsningen även möjligt kort. Sunt förnuft säger att man håller igen efter en duell.

"Det ska inte vara varning på den här nivån" tyckte deras tränare efter matchen. Faktum är att regelbrott av den kalibern bör rendera i varning och domaren agerade korrekt i situationen. Klagomålen haglade och skulle inte sluta på hela matchen. 

Vi tog oss sakta men säkert närmare deras mål och skapade även några chanser innan vi satte dit två mål genom Zion och Gustav. Allt kändes bra och vi började rotera i laget. Men så sänkte vi garden och det kan man inte göra mot ett väl krigande lag. Det vi byggt upp så fint var snabbt bortblåst och två snabba baklängesmål gjorde att vi inte gick till pausvila med en skön känsla utan känslan av att matchen vänt. 

 

Andra perioden lyfte vi oss igen. Victor och Milton gav oss på nytt en tvåmålsledning men återigen så slappnade vi av och gav bort initiativet. Klågerup utnyttjade våra svagheter med ett rakt och effektivt spel med hög precision. Denna perioden straffades vi tyvärr snäppet värre och gick till ny vila i underläge. Domaren snackade med deras bänk om allt gnäll men fick till svar att det inte dömdes åt båda hållen. Märkligt resonemang när de grova övertrampen levererades av ena laget och följdaktligen frisparksfördelningen följde uppträdandet. 

 

I sista perioden ryckte vi upp oss. Trots alla avblåsningar så försökte vi forcera och kvitterade även genom Milton. Där och då kändes det bra. Gustav var på väg igenom i straffområdet när backen missade bollen och träffade Gustav men domaren friade. 

Sen kom en avgörande, och för matchen signifikativ, situation. Gustav pressade deras välvuxna mittback som valde att fullfölja på ett regelvidrigt sätt på Gustav när situationen var över. Ett rödare kort har sällan skådats på ungdomsnivå men självklart började Klågerups bänk och spelare joddla över den, i deras ögon, orättvisa behandlingen. Tråkigt att se och slutet av matchen innehöll många konstiga bedömningar till följd av hur Klågerup påverkat domaren i över 60 min. 

Men där hände något som vi inte kan förklara. Istället för att växla upp så hände inte mycket mer. Vi skapade ett vasst läge, så bra att jag nästan börjat fira målet, men avslutet gick mitt på. Snygg räddning av deras målvakt och strax efter vände spelet med en identisk tackling i vårt straffområde som den Gustav inte fått straff för. Men denna gång dömde domaren straff och det beslutet i sig har jag inga invändningar emot utan mer mot hur deras gnäll påverkade domaren till att ta två olika beslut inom kort tid för två identiska lägen. Straffen var stensäker och 5-6 ett faktum. Vi försökte kraftsamla men istället gjorde de 5-7 på ett friläge. Vi kom inte rätt till i duellerna och spelet så ytterligare ett friläge dök upp. Denna gång kom Ian på mellanhand och fällde deras fria spelare. Ian åkte ut men det gula kortet borde varit rött. 

När klockan för 25 min ringde följde en ovanligt lång övertid. Vi skapade inget och Klågerup försvarade sig bara. Domaren hänvisade övertiden till tid han la till för gnäll och sett ur det perspektivet så var, den annars väldigt generösa, övertiden ganska snål sett till den klagosång Klågerup bjöd upp till. 

 

Att tappa en tvåmålsledning är kostsamt och att göra det två gånger slår ännu hårdade. I spelet kostade våra dalar oss mer än våra toppar gav oss. Surt med förlust i en match där vi kände att vi kunnat prestera bättre över 75 min + övertid. Men Klågerup följde sin matchplan bättre än oss och det gav dem segern i en målrik tillställning.
Nu får vi släppa detta och blicka framåt.

 

Lilla Torg-Klågerup 5-7 (2-2, 2-3, 1-2)

 

Gult kort Klågerup

1-0 Zion

2-0 Gustav

2-1 Klågerup

2-2 Klågerup

 

3-2 Victor

4-2 Milton

4-3 Klågerup

4-4 Klågerup

4-5 Klågerup

 

5-5 Milton

Rött kort Klågerup

5-6 Klågerup (straff)

5-7 Klågerup

 

I denna frustration över resultatet vill jag ändå berömma killarna för att inte falla in i motståndarnas spel och gnäll. Det är lätt hänt men bara ett svaghetstecken. Jag tar hellre en förlust och att vi uppträder fairplay.

Hade någon av våra spelare gnällt i klass med motståndarna så hade det varit slutspelat för idag. Och hade någon av våra spelare utfört det som deras spelare blev utvisad för så hade jag stängt av honom resten av hösten. 

Både deras bänk och ledare var överens om att det röda kortet var korrekt men alla Klågerupare klagade över att det påverkade matchen. Så enkelt är det att man, på planen liksom i vanliga livet, får stå för konsekvenser för sina handlingar och väljer man att bryta mot regler så ska man inte kunna gnälla sig till fördelar. Tyvärr är domaren bara människa och påverkades av det konstanta tjabbel som kom från det röda lägret. Detta var förstås inget tråkigt undantag utan en generell syn på fotboll och där skiljde lagen sig åt rejält. 

 

Tråkig förlust, men vi hade iallafall tur med vädret!


<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Sponsorer
Facebook
Instagram #lillatorgff