Samling:12:00
Svidande förlust efter svängig match
2021-08-22 16:44

Lag vit, med en väldigt fin rad av segrar, ställdes idag mot Limhamns FC hemma. Solen värmde upp Mariedals gräsplan när spelarna äntrade planen. Med förra helgens vändning i bagaget hoppades vi ledare på att man skulle surfa vidare på samma våg men killarna var inte riktigt på tå.

Så när matchen började blev det inget konstruktivt spel från vår sida utan vi fick bedriva ett spel som inte passar oss. LFC därefter var mer beslutsamma och satte sin spelidé på ett bättre sätt vilket gav dem spelövertag. Och ganska logiskt kom 0-1 utan chans för Ian. När 25 min gått så avslutade vi ett anfall utan rätt skärpa. Vi slarvade lite i tillbakajobbet och kom på mellanhand när domaren blåste för frispark. En frispark som förvaltades på bästa sätt för motståndarna och återigen så straffades vi sent i en period. En period där inställningen var avgörande för utfallet och där deras målvakt, utan att sättas på alltför svåra prövningar, visade att han ligger på en riktigt hög nivå.

I paus rådde det ingen tvekan om vad som behövdes göras. Inget var bra, inte på den nivå som vi förväntar oss av oss själva att vi ska prestera på. Magnus beordrade dessutom en högre press.

I andra perioden kom vi väl in i matchen. Mer bollrörelse, mer fart på benen och betydligt bättre närkampsspel. Vi kom till mer i sista tredjedelen men våra inlägg var på tok för enkla för deras målkavt som definitivt ägde sitt målområde. När klockan ringde för andra periodens 25 min så kände jag en stor frustration över att vi inte fick utdelning på vårt ganska påtagliga övertag. Men Tage hade lärt sig läxan efter Olympicmatchen och dagens första period och spelade tills domaren blåste av. Så med periodens sista spark drog han in en kanon från distans och Lilla Torg fick välbehövlig energi genom ett vackert övertidsmål.

Känslan i laget var att vi hade kraft och energi att köra över motståndarna i sista perioden. Men i sista periodens första anfall trillar LFC fram bollen till sin vänsterytter som drar till och få en otagbar båge på bollen för en chanslös Ian i målet.

Där och då hade vi bara ett alternativ och det var all-in. Vi gav det en chans men antingen så var deras målvakt på plats utan att ge oss minsta retur att jobba med eller så var vår skärpa int där. Vi hann visserligen med en reducering på ren vilja av Henke men idag kändes det som en klen tröst när lag vits långa segerrad till slut bröts.

Vi hann inte forcera för då valde domaren att blåsa av och besvikna killar klev av planen.

Vi ska fortfarande vara stolta över det vi presterat under resans gång men idag måste vi vara ärliga mot oss själva och konstatera att vi inte gjorde det vi kan förvänta oss av oss själva. För mycket avvaktande och alibispel. För sena löpningar och definitivt inte tillräckligt desperata i avslutningslägen som dök upp. Anton visade stor energi på anfallet när han fick chansen och jag tycker att Inti kom rätt i många situationer på mitten där han både vann boll och började skapa något genom ett bra passningsspel.

Tack till domare och Limhamns FC för dagens match. Nu är det bara till att knyta nävarna och jobba på inför nästan veckas match.