Plats:Lindängens IP, Malmö konstgräs 9-manna
Lilla Torg drog längsta strået i ovanligt lång match
2021-08-15 16:15

Premiärdag #2 den här helgen och Lag Vit fick inleda borta på Lindängen. Coach Magnus samlade trupperna när Lindängens oldboys lirat klar och laget fick tydliga instruktioner om hur vi skulle ta hem 3 p.

Olympic var svåra att bedöma, vi känner inte dem så bra men de såg kvicka och hungriga ut på uppvärmningen.

Matchen började bra. Även i den här matchen så försökte vi rulla och när vi lyckades så såg det bra ut. Men Olympic var ett jämnstarkt lag inledningsvis. Lite mer fysiska medan vårt samspel var lite bättre.

Mitt i perioden så leder en olycklig inspark till ett öppet läge som Olympic förvaltar på sämsta sätt för vår del. 0-1 och lite uppförsbacke men vi fortsatte jobba på. Utan att skapa det där riktigt vassa läget så ringde klockan för 25 min. Något domaren tydligt verkade ignorera i tre perioder. Så när 26.30 gått rann Olympic igenom vårt försvar och 0-2 var ett faktum. Då blåste domaren äntligen av.

Vi kände att vi var med i matchen att vi kunde vända det här. I andra jobbade vi på med lite högre press vilket gjorde det svårare för Olympic. Vi skapade chanser och bollen var i målramen några gånger. Men då sprang tyvärr deras starka mittfältare #26 förbi de flesta blåsvarta spelarna och gjorde 0-3, något som inte speglade matchbilden men gav oss en rejäl uppförsbacke.

Magnus pushade på för att vi inte skulle släppa in dem i matchen (låter konstigt när de ledde med 3-0) men vår press var jobbig för dem. Jamal jobbade fram bollen till Tobbe som var bestämd i sitt avslut och gav oss den nödvändiga reduceringen. Målet gav oss kraft och en tro på att vi kunde ta oss in i matchen igen även resultatmässigt. Klockan ringde för 25 min när Victor S bombade bollen tätt utanför. Oturen grinade oss i ansiktet  och vi trodde att vi skulle gå till pausvila med ett tvåmålsunderläge men domaren hade antingen ställt in en annan matchtid eller glömt tiden igen. För Olympic bjöds på ett nytt läge som ledde till jobbiga 1-4.

Inför sista perioden var Magnus direktiv odiskutabla och härligt offensiva. Vi släppte tankarna på att det kunde bli 1-5 och gick för en vändning. Victor R och Jamal, våra anfallare för dagen, led av smärta efter smällar och laget hade slitit i 60 minuter men man såg på killarna att de trodde på det och med härföraren Gustav i täten på klev killarna in på planen med revansch i blicken.

Med ännu högre press och man-mot-man-spel i backlinjen inledde vi sista perioden aggressivt. Vi skapade chanser men deras målvakt räddade eller så ven bollen tätt utanför. Även Olympic kom till några farliga chanser men då var Ian där och spikade igen sitt mål.

Så kom läget som var början på en imponerande vändning. Gustav sköt in 2-4 utan chans för målvakten. Vi jobbade ännu hårdare och låg farligt högt men med den rätta aggressiviteten så skördade vi frukt idag.

Ett par gånger blev inlägg rena flipperspel som räddades framför målet och så kom ett avgörande läge där deras # 26 räddade bollen på mållinjen med handen. Straff och rött kort. Fram klev Henke. Det enda jag kan säga är att jag inte tror att han kan göra om den straffen igen, men den gick i mål och det var det viktiga. 3-4 med en man mer. Magnus gick då ner på en tvåbackslinje med Tage och Victor S. för att få en extra anfallare. Chanserna radades upp och med fem mintuer kvar av periodens 25 min så gick ett långt inspel hela vägen till Zion på bakre stolpen som sköt på en back men fick tillbaka returen som han satte i nätmaskorna, 4-4!

Vi trummade på men kom inte hela vägen. Då ringde klockan igen. Skulle domaren blåsa av eller köra på samma linje som de första två perioderna? Svaret blev att han la till ytterligare lite i sista. När klockan tickade upp mot 28 min så trillade bollen fram till Gustav som sköt in det förlösande 5-4-målet. Ytterligare två minuter var kvar när Olympic satte igång spelet. Men med en man mindre och sviterna efter vår vilda offensiv så lyckades de inte mobilisera krafter till den där kvitteringen de så gärna ville ha.

Tvp jämna premiärsegrar, två spännande matcher. Full pott och en fin boost till våra killar. Nu är det igång på allvar och vi får ödmjukt jobba vidare mot kommande utmaningar. Nästa helg väntar LB07 och Limhamns FC.

Olympic-Lilla Torg 4-5 (2-0, 2-1, 0-4)