Stark upphämtning räddade dagen
2021-06-12 17:39

Vid ankomst möttes vi av en idyllisk liten idrottsplats belägen på den skånska slätten utanför Skurup. Trots påtaglig blåst så täckte en mur av granar planens västra flank vilket gav oss bra förutsättningar rent vädermässigt. Solen gassade inte som förra veckan så killarna fick möjlighet att återhämta sig lte lättare.

Naturgräs var underlaget som gällde för dagen. Janstorp följde instruktionerna väl vilket gav oss en väldigt trång spelyta för dagen. Jag tycker att killarna såg fokuserade och förberedda ut på uppvärmningen men när domarparet för dagen blåste i pipan så var majoriteten av våra killar inställda i ett sommarlovsläge och inte riktigt där.

Matchen började mjukt och stillsamt. Vi försökte hitta rätt med de små ytorna och märkliga bollarna. Bollarna, ja de kändes välpumpade men samtidigt mjuka när man sparkade.

Inget lag tog initivativer. Janstorp var lite bättre och lite hetare. När vi steppade upp så tycker jag att man såg en nivåskillnad men det varade inte så länge. För många touch. För mycket tveksamhet, lämna över ansvar til kamraten sidan och för enkelt spel. Janstorp behörskade sitt spel bättre och tog välförtjänt ledningen på en lång frispark som skruvade in sig i bortre hörnet. Det fanns inte mycket mer att säga än att det var skönt när domaren blåste av matchen.

Killarna var överens med oss i paussnacket. Det var inte mycket vi kunde vara nöjda med. Men 60% av full kapacitet så når vi inte så långt. Och även om vi inte var utspelade så var det övertag till Janstorp både spel- och resultatmässigt.

I andra höjde vi oss lite, men långt ifrån till en acceptabel nivå. Vi spelade mer efter förutsättningarna och fick till en kvittering. När vi hoppades på att vi skulle ta över matchen så bjöd vi på en felpass och några sekunder senare låg bollen i mål bakom Julius. Tråkigt och onödigt men det kändes ändå lugnt om vi bara visade hjärta under resterande del av matchen. Nör jag stod och funderade på eventuella ändringar så trollade deras bästa spelare för dagens sig förbi på kanten och fri med Julle så var han äckligt effektiv. 1-3 på så kort tid att det bara fanns ett alternativ. Rotera runt på de som kändes mest på tå och gå för ett mål. Vi stoppade blödningen och efter ett bra avslut, som turligt nog för vår del ställde deras målvakt, så fick vi den för dagen så livsviktiga reduceringen.

Eftersom vi var helt överens om att vi inte presterat mycket av det vi kan och att flera verkade ha sparat på krafterna så var direktivet inför sista att gå all-in men hög press och energi. Och dagens tränarteam vill ge en stor eloge till de svart/blå krigarna för sin insats i sista perioden.

Ganska tidigt i perioden fick Janstorp en varning för ruff vilket skapade irritation i deras läger. Det skulle diskuteras vilket orsakade ett spelstopp.

Jag kan ha mina åsikter om nivån men det beslutet var korrekt då den drivande i situationen varnades. Att ta dubbla varningar hade varit för lätt, bekvämt och framförallt visat att det är okej att handgripligen knuffa på en motståndare. Så fem minuters överläge var att vänta. Efter drygt halva sista perioden hade vi vänt på steken och tagit en 5-3-ledning.

Lägg till dagens finaste anfall som Andreas avslutade i mål via stolpen. Tyvärr så blir det bedömningssituationer när det går fort utan linjedomare och idag blåstes vi av. Men det är så vi kan och ska spela. Ebbe hann göra ett hack i stolpen med en projektil där Gustav var ytterst nära att forcera in returen. Men istället så hittade en motståndare precis rätt vinkel på ett inlägg för att blända Julius i solen. Via lite flipper så snubblade vi in vad som såg ut som ett självmål men var gjorde det när vi höll tätt och vann med 5-4 när slutsignalen ljöd.

En match som resultatmässigt pendlade som Dösjebromatchen men där vi idag stod som segrare. Två perioder som vi lägger bakom oss och en som vi jobbar vidare på.