SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lilla Torg Fotbollförening
Fotboll

Lilla Torg Fotbollförening
vs
Kvarnby IK
Lilla Torg FotbollföreningvsKvarnby IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 15 maj, 15:00
Plats:Mariedals IP, Konstgräs 9-manna
Samling:14:15, Klubbstugan Mariedal
Aktivitetsinfo: Träningsmatch Kvarnby stor 9-manna.
Kom i svarta shorts och strumpor. Glöm inte vattenflaska.
Kallelsen går ut igen så ni noterar samlingstiden 14.15.
Målrikt genrep
2021-05-15 17:29

Ett återbud från Limhamns FC gjorde att vi ett tag stod utan motståndare på C-nivå men Kvarnby ställde upp hade vi åter fått oss ett genrep inför nästa helgs seriepremiär. På schemat för dagen stod 2 x 40 min eftersom vi skulle matcha två målvakter samt en stor 9-manna. Efter två träningsmatcher på full 11-manna så hoppades vi på att de mindre ytorna skulle kunna ge oss ett rakare spel. Och redan från matchstart så visade killarna att de var spelsugna. 

Kvarnby körde med två stora offensiva spelare som ville använda sin fysik rakt av för att forcera sig fram. Men i början var det vi som fick igång ett djupledsspel som vi inte såg så mycket av förra helgen. 

I en av anfallsvågorna gick bollen ut till högerlöparen Simon som smällde in 1-0. Vi tog kampen även om vi inte hade någon chans när de gick mer på spelare än boll i duellerna. Killarna gjorde det dock bra i att finna rätt inställningsnivå efter domarens bedömning. Om jag såg rätt så var det Jack som skickade in nästa boll i nätmaskorna bakom deras målvakt till 2-0. Vi låg bra backlinjen och som gammal back så gjorde det ont i hjärtat när domaren missade Antons fina offsidefälla. Men det är definitivt inte lätt att vara ensam domare och ha stenkoll på den linjen. Anfallaren var skoningslös och placerade säkert in reduceringen. 

 

Men vi kämpade vidare och den Kvarnbyfostrade Markus löpte till sig ett läge där han utökade ledningen till 3-1. Bedömningsnivån var lite svår att läsa av så det var bara att gå in helhjärtat i varje duell och gick vi på boll var det ofta så att vi fick eller skulle haft frispark. Just på detta sätt så ryckte Victor R sig till ett friläge där försvararen försökte tackla bollen genom Victor. Utfallet var ganska självklart men den efterföljande straffen räddades av deras målvakt. Innan paus så kom en lång utspark där deras stridsvagn tryckte sig genom vår försvarslinje och av förklarliga skäl skrämde Ian i målet till att tveka en sekund. Tillräckligt mycket för att reducera igen.

Paus och 3-2. Vi skiftade målvakt så Rufus fick göra säsongsdebut. 

 

För vår del visade det sig tyvärr att stridsvagnen hade en hyfsad frisparksfot. Han välkomnade Rufus till matchspel genom att dunka in 3-3 tidigt i andra halvlek. Vi ska tillägga att vi fick vila Anton och Tobias mycket eftersom vi de ska spela imorgon också. Och när vi tog ut Anton så fanns inget naturligt mittbacksalternativ så lotten föll på Oscar. Oscar var väldigt självkritisk i halvlek efter sina första 10 min som mittback men sanningen är att han, som varit borta en del och inte spelat någon match i år, var en av planens utropstecken idag. Efter en liten tillvänjningsperiod där 2-3-målet kom fanns inte mycket att anmärka på. 

Kvarnby tog över ett tag men vi var fast beslutna att inte rotera för mycket för att låta alla få känna på tufft och beslutsamt spel. 3-4 var en ganska logisk följd av deras övertag. Så för vår del var det därför skönt när deras striker fick gult för (väldigt många) upprepade förseelser vilket gav oss andrum med en man mer i 5 min. Sen kan man tycka att knuffen med två händer i ryggen var rött harmlös, om det inte varit den 25:e i matchen! Jag tycker att vi lyckades återta kommandot lite men så åkte vi på en onödig varning när Samuel gav igen i en närkamp. Sånt är det i en match av den här kalibera, det gäller att lägga band på sig öven om man själv borde haft frispark i momentet innan. Killarna höjde sig dock ett steg till där det numerära underläget i 5 min inte resulterade i så många farligheter som jag fruktade. 

När vi som mest behövde en individuell prestation så klev Anton fram och vann boll, måttade lite lätt och pangade in kvitteringen. Möjligtvis något enögt så tycker jag att vi var närmare ett avgörande mål i slutet där främst Markus och Samuel var nära nätkänning. 

 

En stor eloge till laget som tog kampen idag trots att detta inte är vår stil att spela så mycket på kropp och så lite boll som idag. Men så länge det är schysst och inom domarens bedömning så är det bara att anpassa sig, vilket killarna gjorde. Uppladdningen var påfrestande för flera killar för en incident som vi kommer ta upp i grupp på måndag och det märkes på dem att tankarna inte alltid var på planen. 

 

Tack till domare och Kvarnby för en nyttig och värdefull genomkörare. Imorgon är det nästa genrep mot Olympic.


<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Sponsorer
Facebook
Instagram #lillatorgff