FC Rosengård 1917 blå1 - 5Lilla Torg FF vit

Matchnummer: 131436009
Samling:17:45
Lag vit har ett härligt flow!
2020-08-21 21:43
Ny helg, ny seriematch man bara för C-serien. Rosengård stod för motståndet och det visade sig bli en tuff start. När jag kom stod det 0-1 och Rosengård hade haft matchens farligaste chans utöver målet. Vi var inte med från början men visade karaktär genom att ta det hårda och tuffa jobbet över hela banan. Jag såg sista 10 av första och sen resten av matchen. Julius är en duktig målvakt men han sattes inte direkt på prov av det jag såg. Men stabilt försvarsspel över hela banan och en järnridå till backlinje så blev det en trevlig kvällsmatch till slut.
0-1 tidigt i matcher har knäckt oss förr under året men inte idag. När vi växlade upp, då fick Rosengård det tufft. Periodpaus med underläge men flera chanser som gav killarna kraft och mod att ösa på.

Backlinjen stoppade det mesta och gav oss möjlighet till speluppbyggnad en bit upp i banan. Leith, Viggo och Anton var säkra och när Adam vikarierade där bak bröt han ett uppspel och la kontrollerat in bollen i tomt mål från halva plan med vänsterfoten. Det var början på en publikunderhållande period. Även om det "bara" stod 1-1 i andra pausen så kände vi att vi hade mer att ge och att tiden talade för oss. Påpassligt, behärskat och välplacerat så satte Simon 2-1 i tredje perioden. Strax efter tryckte Amir in 3-1. Adam bjöd på ett snyggt högeryttersideinlägg från sidlinjen som vackert seglade in över målvakten till 4-1 innan "gubben i lådan" Erik avslutade målskyttet med 5-1. Hårt dömda offsider höll igen vår offensiv men vi vann rättvist och övertydande. Kiyan och Edvard gjorde sina första matcher för hösten och kämpade på starkt. Victor Rodzevski höstdebuterade också och växte efterhand i matchen. Prestationen gör att han får dagens plus där bara ett mål saknades från en fin insats.
Tobbe och Amir slet på mitten medan Simon och Erik rev på kanterna. Markus slet mycket och som tidigare sagts så var tuffa offsider många gånger hans värsta motstånd.
En stark och stabil insats som för upp oss i topp när resultat väl kommer att rapporteras. Och segersången ekade över hela Rosengård när segern var säkrad!

Rosengård-Lilla Torg 1-5 (1-0, 0-1, 0-4)