SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lilla Torg Fotbollförening
Fotboll

Lunds BK gul
2 - 2
Lilla Torg FF blå
Lunds BK gul2 - 2Lilla Torg FF blå

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 30 maj, 14:00
Plats:Klostergårdens IP plan 4A konstgräs 7-manna
Tävling:
Matchnummer: 131409033
Samling:13:15
Aktivitetsinfo: Bortamatch mot Lund.
För att inte ställa in matchen måste vi be om att ni gör ert yttersta för att vara med. Tacksam för snabba svar.
Tung avslutning men ett stort fall framåt.
2020-05-30 16:48
Två lag som taggar till inför den tuffa kampen
A-match mot duktiga Lunds BK på bortaplan. Ett konstgräs som vi inte var riktigt vana vid men förutsättningarna för en fin match var perfekta. Lite manfall och en del speltid på några spelare igår kväll gjorde att jag var lite orolig för dagens drabbning, men killarna visade för oss som var där att de kan och vill mycket. 
Matchen började med ett bollsäkert Lund som tog tag i taktpinnen men vi valde att hitta positioner och arbeta hårt i närkamperna. I första perioden var det jämnt. Vi stoppade flera attacker tidigt och samarbetet mellan Julius och backarna fungerade bra. För ovanlighets fick vi ett slumpmål och det var inte helt oväntat att det var vår egen gubben-i-lådan Edvin som la in bollen. Vi fick frisparkar när vi skulle vilket gjorde att vi kunde etablera ett spel. Närkamper är härliga, det vill vi ha. Men killarna har haft svårt när regelboken inte följs så i första var det bra att de kunde fokusera på fotbollen. Paus med en skön ledning. Vår kampvilja gav oss en del bolar som studsade vår väl och det var skönt att se. 
I andra vågade vi trycka på lite hårdare i presspelet efter vår lyckade förstaperiod. Lund blev mer och mer frustrerade och började slarva. En bollvinst på mitten, utspel på kanten och passning snett inom bakåt gjorde att Zion friställdes och satte 2-0 otagbart för en annars väldigt duktig Lundmålvakt. Även om vi fick koll på dem så skapar ett så pass bra lag chanser och Julius han visa upp sig för publiken innan vi fick vår andra pausvila, denna gång med en tvåmålsledning. Tyvärr uppstod ett mindre tumult  och därefter vi såg en tydlig förändring i bedömningsnivån.
Pausvilan kom efter en väldigt lång andraperiod så den var efterlängtad. Moral och vilja på topp men kraften var låg efter en tuff första 50-minutersdel och dessutom började gårdagens match göra sig påmind. 
I tredje försökte vi bara tömma oss och göra livet surt för Lundspelarna. Jag tycker att vi gör det bra, framförallt disciplinen då det på något håll tappades helt från Lundspelare. Trots endast någon meters avstånd till domaren så stävjas varken verbala och fysiska saker som inte hör hemma på en plan. Men vi kör på. 5 min går, 10 min går och rätt som det är har kvarten av sista perioden gått när bollen tar på handen på en Lundspelare. Ingen åtgärd, fine. Blir sen ett inkast till dem som kastas en bra bit in på planen, ingen åtgärd trots bra position från rättsskiparen. 
Hörnan slarvar vi för ovanligheten på och Lund krigar in en kvittering med 7 minuter kvar. Killarna börjar bli riktigt slitna samtidigt som Lundspelarna får blodad tand. De drar iväg ett långskott som Julius är chanslös på som antagligen gjorde en spricka i stolpen men turen var på vår sida. 
När vi känner att det måste vara över måttar en Lundspelare en långboll. Bollen lämnar foten och min klocka ringer för full tid. Enda långbollen vi missar på leder till ett friläge som till slut hamnar i mål. Sent mål och det sved lite extra för killarna när kvitteringen kom i matchens sista sekunder. Tungt, men vi måste se till helheten. 
Vi kände att var en förbaskat tuff match mot ett på förhand starkt och spelskickligt lag. 
Vi enades innan matchen om att inte bry oss om vem som inte kunde vara med, vad vi inte kan påverka på planen och ta det fulla jobbet för varandra när vi var på planen. Resultatet skulle vi strunta i, bara se till att leverera en prestation vi kunde vara stolta över när matchen var slut. 

Laget gör det över förväntan och Lunds frustration var ett tecken på att det inte blev en walk-in-the-park. 
Jag vill lyfta fram killarnas disciplin och fair-play. Trots flera provokationer så lägger man sig inte på samma tråkiga nivå. Vi kan bara hoppas och tro att sånt trams inte vinner i längden och en "vanlig dag" hade man inte kommit undan med det. 
Plus till hela laget spelmässigt men jag vill lyfta fram Kevin-Zion-Casper som slet och vann enormt mycket på mitten över stora ytor. Amir ledde laget på ett briljant sätt och Victor gjorde en toppenfin insats. Men övriga ska vara stolta över sin prestation. 

Sen får jag tyvärr be om ursäkt för mitt uppträdande. Ambitionen var att avstyra tjafs mellan hetlevrade personer. Vi måste ha klart för oss att vi kan reagera men får inte uppträda på ett sätt som känns stötande för domare eller motståndare. Att Lund väljer att ha en ledare som spårar ur totalt får stå för dem. Att hoppa fram hånande efter en kvittering visar bara hur mycket man är fel man på fel plats och det förklarar den disciplinära brist som några av deras spelare hade. Återigen så är det väldigt starkt av våra killar att fokusera på det vi kan och ska göra. Det kommer komma både bättre och sämre stunder när det gäller yttre påverkan som vi inte kan påverka. 

Tack till ett fint spelande Lund och två av deras tränare för en bra och tuff kamp. Jag hoppas att publik och spelare njöt av matchen för trots några tråkiga omständigheter så var det en härlig kamp att skåda. 

Lund-Lilla Torg 2-2 (0-1, 0-1, 2-0)

<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Sponsorer
Facebook
Instagram #lillatorgff