Aktivitetsinfo: Träningsmatch mot Hyllie
Äntligen lite vind i seglen
2020-05-17 12:22
Ny dag och ny match. Tack vare ett bra samarbete med Hyllie kunde vi idag matcha ett mixlag med flera spelare som inte spelat så mycket och ändå få en jämn och stimulerande match. Det är annars ganska vanligt nuförtiden att tränare säger en sak och kommer med ett helt annat lag med ojämna matcher som resultat...
I första perioden började vi ganska bra. Vi kämpar oss till ett övertag och tar ledningen. Men Hyllie tog sig in i matchen och kvitterade på en briljant frispark där bollen nickades i mål utan chans för Rufus. Sen böljade det tillbaka. Tränarna kommunicerade och korrigerade en del under matchen för att hitta balansen och det blev nog en ganska underhållande match för publiken. Innan första perioden tog slut hann vi göra ett mentalt viktigt ledningsmål.

I andra gick det också i vågor men det slarvades mer och mer. Ödmjukheten att vara fullständig i sitt jobb var stundtals bortblåst och bjudningarna straffade oss. 2-1 blev 3-4 och frustrationen var påtaglig i halvlek. Killarna kände att de hade matchen i egna händer och ändå var det ett nytt underläge.
Vi sa till killarna att det var deras 25 minuter som var kvar. En period där de kunde påverka utfallet av kampen. Och jag fr säga att de ryckte upp sig rejält. Vi hade ett övertag i sista perioden och fick tillbaka några bjudningar som tack och lov förvaltades väl. 4-4 när vår stora målskytt för dagen Edvin drogs ner.
Adam stegade fram och skruvade in bollen behärskat runt muren.
Killarnas ansikten sken av glädje och lättnad av ledningsmålet. Tränarna var chockade av den berg- och dalbana som vi utsattes för. Hylliekillarna var förstås besvikna när den jämna kampen blåstes av och Lilla Torg äntligen stor som segrare igen.

Idag matchade vi nästan halva laget med 08:or och mixade nivåer där några spelat igår och andra spelat mindre under året. Vi hoppas att segern ger gruppen energi och är tydliga med att detta bara är början på omstarten. Vi måste förvänta oss att alla ger sitt yttersta hela tiden och idag såg vi skillnaden i fokus och lagkänsla där det var mycket slarv och enmannajobb i andra medan vi forcerade som ett lag i sista. Det är skillnaden på om vi ska ha en rolig eller jobbig fortsättning av 2020.

Dagens plus:
Edvin som är distinkt och kommer till flera farliga avslut. Tobias som löper mycket och tar jobbet i åt båda hållen.
Amir som tar den position han får och levererar på sin bästa nivå. Sen gör Adam ett stort jobb och skapar mycket med sitt lugn, att han sen spelar hela matchen utan byte än en styrka i sig!
Plus till laget som, oavsett vad det står, jobbar för varandra. När det dippade så rykte alla upp sig.

Lilla Torg-Hyllie 5-4 (2-1, 1-3, 2-0)