Aktivitetsinfo: Träningsmatch. Kom ombytta och redo för spel. Ta med vattenflaska.
Äntligen hemmamatch
2020-04-19 12:07
Efter flera bortamatcher var det äntligen dags för hemmamatch mot Rosengård.
Solen sken upp Mariedal när matchen blåstes igång.
I början av matchen var Rosengård hungriga. De spelade bollen på marken och var aggressiva i presspelet. Det syntes att det var tredje matchen för några medan andra var debutanter i vår nya formation. Men vi tog kampen och kämpade väl.
När det var dags för paus var det fortfarande mållöst. Vi tog för många tillslag på mitten, använde korridorerna/planbredden för lite och låg för långt ifrån motståndarna i försvarsspelet.
Några korrigeringar och en lite hetare inställning gav oss en bra start i andra perioden. Oscar forcerade in en hörna och kort därefter förvaltade Adam en bollvinst på motståndarnas planhalva och en snabb omställning. 2-0 i andra pausen.
I tredje tog vi över spelet mer och kom mer på kanterna samtidigt som vi hittade rätt på ett mer vägvinnande spel med vår offensiva trio. Tredje målet var en fin djupledsboll från Adam som Erik la in i straffområdet där Tobias smällde in 3-1. Rosengård försökte rulla vidare men Simon stal bollen i ett uppspel och fri med målvakten var han säker. Ännu en hörna ledde till ett mål när Kevin knäade in 5-1. Någon sa att det blev ett sjätte mål men vi tror nog att det slutade 5-1 till slut.
Bra individuell inställning. Vi får nöta vidare på det taktiska och se till att ta ett större ansvar över hela banan när det gäller det defensiva arbetet, inte bara i backlinjen.
Upp med blicken så blir det mycket lättare, sen får vi gärna höras lite mer på planen också.

Men en bra första match och nästa vecka blir det ännu tuffare när vi matchar båda lagen samma dag.

Lilla Torg-Rosengård 5-1 (0-0, 2-0, 3-1)