Matchnummer: 131531037
Samling:10:45
Seger utan skönspel
2019-09-28 15:21
Då kom matchen mot våra gamla sparringpartners i Hyllie. Ett lag som vi, över tid, varit jämnstarka med. Det har funnits perioder där det ena laget varit lite starkare för stunden men det har ofta pendlat tillbaka.
Efter vår "lugnare vår" i B och C-serie och deras seger i senaste mötet så hade Hyllie skapat ett mentalt övertag på oss. Och hos flera spelare hade ett tungt ok byggts upp och det färgade inledningen i matchen....
Vi började utan linjer och spelidé men jag fokuserade på spelarnas närkampsvilja och inställning. Hyllie var bättre, vi hade marginalerna med oss men vi gjorde målen. 2-0 i paus och jag berömde killarna för att de kämpat väl men la fokus på att vara på tå från början. Marcus kom med, vad som skulle visa sig vara, värdefulla och helt andra reflektioner.
Han tryckte på att vi inte hade några uppspel från backarna. Ingen löpvilja från yttrar och anfallare och väldigt orörligt mot mitten. Det var nog mer sanningen av första halvlek så killarna fick en del att ta med sig inför andra perioden. Ett tag var vi knappt med i matchen.

Vi höjde oss ett steg. Vårdade bollen bättre och offrade oss mer för laget i det tråkiga jobbet. Hyllie kändes nu mer och mer uppgivna över att ha stolpe ut idag samtidigt som vi tog kampen på ett bättre sätt, vilket gjorde det svårare för dem över hela banan. Några killar var lite besvikna när de byttes ut tätare i andra perioden. Ett taktiskt drag för att hålla högt tempo utan att köra slut på enskilda spelare. Publiken fick se ett mål i andra perioden och det var också vi som gjorde det. 3-0.

I sista vägledde vi killarna det sista. De var en bit på vägen till sitt spel men hade också en del kvar att bevisa för sig själva och publiken. Vi kändes klart starkare i sista, till stor del pga vår tremålsledning, och kom mer rätt i positionerna samtidigt som motståndarna blev mer ostrukturerade. Hyllie fick reducera men vi gjorde två mål i sista.
Alexander fick göra hattrick på sin födelsedag och hade en del fina aktioner på vänsterkanten. Julius gjorde en stormatch i målet och höll nästan nollan. Flera fina utkast som gav oss spelvändningar..
Zion, Victor och Viggo spelade bra defensivt under huvuddelen av matchen. En stor styrka att ta kampen och vinna den när passningsspelet inte fungerade.
Adam och Kevin tog ut sina motståndare på mitten i försvarsjobbet. I slutet blev de mer delaktiga i uppspelet också och det ger oss den dimension vi behöver inför kommande 9-manna.
Gustav och Tobbe sprang mycket och dödade viktiga ytor för Hyllie. Vinnare av matchen i matchen mot sina motståndare utan att få briljera med sina styrkor, det offensiva. Gustav fick visa upp sin fina högerfot idag igen och en regeltolkning gjorde att vi tillgodoräknades ett mål när bollen tog på hjulet.
Erik och Markus tar ofta ett tungt men värdefullt jobb i pressen som anfallare. La grunden till flera enkla bollvinster genom sitt stressande presspel. Nära att båda rann igenom ännu fler gånger.

Så vi kan konstatera att:

• Mål förtjänar man.
  • När spelet inte fungerar är det varje spelares skyldighet att ta kampen och försvarsjobbet.
  • Spela till domaren blåser. Domaren har koll och kommer inte att springa och lyssna på vad 14 spelare tycker.
  • Att inte fuska i utgångspositionerna och ta de tråkiga löpningarna för laget ger laget framgång.