Islossning för Torget
2015-05-17 19:10
Klagshamn besökte under lördagen Mariedals IP, man kom till match obesegrade 2015 och i delad serieledning. Lilla Torg hade börjat knackigare men troligtvis gav hemmaborgen lite råg i ryggen och det var två lag som satte bra fart på matchen från minut ett.

Klagshamn fick ett tidigt mål då man jobbat till sig bollen i Torgets uppspelsfas vilket gav ett relativt enkelt ledningsmål. Det här var dock en sån dag när Torget hade bestämt sig för att vara bra och man bokstavligt arbetade sig in i matchen. Efter 20 minuter arbetade Schäfer & Hersner fram bollen till Kenneth Neergaard som bröt igenom på gammalt välkänt manér och 1-1 satt välförtjänt. Några chanser och ett par straffsituationer senare tog sig Schäfer in i boxen, först revs han ner sen fick han iväg ett hyggligt skott som målvakten räddade men då dök löpvillige Samuel Lindelöf upp på bortre stolpen och rakade in 2-1 i den 45:e minuten. Naturligtvis ett psykologiskt viktigt mål och Torget kunde gå till halvtidsvila i ledning, bl.a tack vare en giftig räddning från Jesper Hansen som lyckades peta en fin frispark till hörna efter en halvtimmes spel.

I den andra halvleken lossnade det rejält för Torget. Bl.a hade Tim Andersson en frispark i ribban innan Kenneth Neergaard kunde sätta 3-1 på straff då Klagshamn fortsatte att tackla med små marginaler i eget straffområde. 4-1 kom på ett tjusigt vänsterskott från Björn Schäfer som fick kröna en bra insats med ett vackert mål. Var 4-1 vackert så var 5-1 riktigt fotbollsgodis, en serie bra passningar i och runt offensivt straffområde slutade med ett bra läge för Samuel Lindelöf som kunde trycka dit sitt andra mål för dagen. Klagshamn lyckades sedan trycka in ett tröstmål då man lyckades pressa in bollen i samband med en indirekt frispark från nära håll.

På det hela taget ytterligare ett steg framåt för Torget som helt plötsligt ser ut som vi vant oss att di Blå- Svarta ser ut. Nästa helg väntar en tuff bortamatch mor rutinerade Vellinge FF och vi kan räkna med att dagens uppoffrande spel kommer att behövas då också.