Lilla Torg föll samman fullständigt i premiären
2015-04-11 16:57
Vellinge mot Lilla Torg slutade 7-2 efter 2-1 i paus, något värre har Torget inte visat upp sedan 2012 när man rasade ur div. 4 så man får ju hoppas att spelarna rannsakar sig själva efter detta haveri. Matchen då? Jo Torget visste ju om att Vellinge enbart spelar djupledsbollar och satte upp ett spel som dödade det mesta av den varan i första halvlek. Tyvärr var det kantigt framåt så det skapades inte mycket åt det hållet heller.

1-0 kom efter 20 minuter, givetvis på en lång djup boll där Torgets försvar gick bort sig. Minuten senare kvitterade dock Mattias Jönsson med ett tjusigt skott assisterad av Björn Lindstrand. Efter kvitteringen vaknade Torget till och spelade bra fotboll. 2-1 kom därför ganska ologiskt, återigen var det en lång djup boll som Torget inte klarade av och den föregicks dessutom av en huvudlös frispark man drog på sig på mittplan när bollen var på väg ut till blå- svart inkast.

Inledningen av den andra halvleken såg ut som den första, Torget stängde djupledsspelet för Vellinge men lyckades inte etablera något anfallsspel. Ett par byten efter 60 minuter gav en viss effekt och Torget kombinerade sig fram bra några gånger, här kändes det som att Lilla Torg var på väg att ta över matchen. Då kommer återigen ett ologiskt mål (efter ca. 70 minuter), återigen är det en djupledsboll som Torget går bort sig på och så är det brant uppförsbacke.

I samband med målet uppstår tumult då en Vellingespelare flyger på Kenneth Neergaard, Andreas Johansson rusar till och knuffar bort Vellingespelaren vilket renderar i rött kort för både Andreas och Vellingespelaren vilket får betraktas som ett korrekt domslut. Härifrån rasar Torget samman fullständigt. Man spelar hejdlöst offensivt med huvudet under armen och Vellinge utnyttjar det maximalt med sitt effektiva omställningsspel. Både 4-1 och 5-1 kommer på omställningar, Mattias Jönsson sticker emellan med en reducering på hörna från Linus Johansson innan Vellinge fullbordar förnedringen med 6 och 7-2 på omställningar efter hårresande misstag från Torget.

Nej, här visade Lilla Torg ingenting som tyder på att man förtjänat något favoritskap i den här serien. Förhoppningsvis kan man åtminstone plocka fram lite hjärta och ödmjukhet till hemmapremiären mot BK Skansen nästa lördag.  Dagens Lilla Torg: