Samling:13:30
Torget vann utan att briljera
2018-06-12 11:17
Björn Schäfer öppnade målskyttet i den fjärde minuten borta mot Pelister
Det var en stängd idrottsplats och ombyte en bra bit bort som väntade Torget när man under lördagen skulle möta MF Pelister på Ymorvallen i den elfte omgången. Matchen startade Torget med att göra mål men avgjorde första i andra halvleken.
Lilla Torg begav sig till Ymorvallen i Trelleborg för möte mot MF Pelister i den sista matchen innan serien vänder. När man kom dit blev man placerade i ett omklädningsrum på skolan en bit från idrottsplatsen, idrottsplatsen var stängd och publiken hade inte tillgång till toalett. Ocharmigare blir det förmodligen inte men det är trots allt inte där som fotbollsmatcher avgörs.

På den uttorkade gräsplanen såg Torget till att sätta sig i överläge redan i den fjärde minuten när Björn Schäfers löpning mötte Nikola Zivanovics långa inkast och Schäfer kunde behärskat styra bollen i målvaktens bortre hörn. Efter ledningsmålet var det fortsatt Torget under den första kvarten men därefter började gästerna få allt svårare att etablera spel mot Pelister dubbla försvarsblock. Hemmalaget valde alltså att stå lågt och försöka hindra Torget från att få ytor på offensiv planhalva och när sedan Pelister hade bollen letade man den tidiga bollen i djupled mot en av sina anfallare som lyckades skapa en del oreda i ett passivt bortaförsvar. Pelister skapade några chanser via fasta situationer medan Torget missade ett antal kvalificerade målchanser innan domaren blåste för pausvila.

Torget fick stanna ute i paus då man inte hade hunnit fram och tillbaka till omklädningsrummet under pausen p.g.a. avståndet från planen och man pratade i stora drag om att jobba mer tillsammans och med mer beslutsamhet.

I andra halvlek kom gästerna ut aggressivare och hade betydligt fler bollvinster och även en annan rörlighet i sitt anfallsspel. 2-0 kom efter 63 minuter när Karim Al-Asi snyggt tryckte upp en frispark i det högra krysset från 25 meter.
Torget valde då att byta in Mattias Jönsson istället för Damon Salehi och flytta fram Nikola Zivanovic bredvid Karim i anfallet. Med detta byte fick man ännu större grepp om matchen när Mattias såg till att fördela och pulsera matchen med sitt passningsspel.

Torget hann med två mål till innan matchen var slut och det var de två som kampar högst upp i den interna skytteligan som gjorde varsitt av dessa. Nikola Zivanovic gjorde trean efter att Pontus Björnsson klivit hårt i pressen och vunnit boll precis utanför Pelisters straffområde. 4-0 kom när Mattias frispelade Karim i djupled som behärskat placerade in bollen i målvaktens bortre hörn.

"Vi gör en fokuserad och proffsig samling trots att arrangemanget var under all kritik. Värmens roll kunde också spelat in och gjort att man tappade fokus men där lyckades vi nästintill genom hela matchen. Fotbollsmässigt gör vi en stabil och kontrollerad andra halvlek vilket var ett rejält lyft jämfört med den svaga första halvleken"

"Det är skönt att ha spelare som Karim och Nico som gör mycket poäng men idag var det även av yttersta vikt att Pontus Björnsson var en gigant på mittfält och såg till att vinna mycket boll och han slet över stora ytor,"  sammanfattade Jonas Jönsson lagets tredje raka seger.