Samling:13:00
Torget tillbaka på vinnarspåret
2018-05-30 10:49
Damon Salehi gjorde mål i sin första match från start.
Efter två raka förluster var det ett sargat Torget som åkte till Vellinge IP där man aldrig tidigare besegrat Vellinge IF. Laget slöt sig samman och levererade en heroisk arbetsinsats och adderade härliga fotbollssekvenser som ledde till en efterlängtad seger.
Matcherna har duggat tätt och den sista av tre matcher på sju dagar spelades under lördagseftermiddagen i strålande solsken på Vellinge IP. Hemmalaget hade lyckats få kommunen att vattna gräsplanen både på förmiddagen och under uppvärmningen vilket skapade möjligheter för att spela fotboll i högre tempo längs marken än vad som varit möjligt de senaste veckorna.

Torget tog tillfället i akt och rivstartade matchen. Axel Harletun chippade bollen över Björn Schäfer som löpte i kapp den på högerkanten och tryckte in ett inlägg på första stolpen dit Damon Salehi rusade och stötte in sitt första seriemål för Torget - sju minuter in i sin debut från start. Redan i den tolfte minuten var det dags igen då Kevin Petersson dröjt sig kvar i offensivt straffområde efter en hörna och med samma procedur kunde gästerna utöka ledningen till 0-2. Dennis Karlsson slog inlägget från höger mot första stolpen och Kevin styrde in bollen vid målvaktens första stolpe.

Vellinge flyttade sedan fram sina positioner men hotade bara när Torget spelade bort bollen i uppspelsfasen. Reduceringen skulle dock komma då man tog sig loss på vänsterkanten och bröt in. Från nära håll kunde Carl Wreme göra 1-2. Vellinge fick efter detta ett momentum i halvleken och det kändes som att Torget behövde pausvila. Innan domaren blåste för denna kom så en favorit i repris. Björn Schäfer spelades loss på högerkanten och Damon Salehi störtade mot första. Denna gången hängde hemmaförsvaret med Damon vilket öppnade upp yta för Karim Al-Asi vid straffpunkten. Med ett briljant tekniskt nummer tryckte Karim in en halvvolley till 1-3.

I den andra halvleken var det mer av ett ställningskrig där Torget försvarade sig mer kompakt men fortsatte ändå att vaska fram ett par lägen där man borde avgjort. I 78 minuter kändes det ohotat att gästerna skulle avgå med segern. Då bjöd domaren in Vellinge i matchen då han lyckades leta upp en straff vid en hörna. Richard Henriksson tryckte upp straffen i krysset och det var nerv igen.

De sista tio minuterna fick Torget mest fokusera på att försvara sig och Vellinge hann med att träffa både ribba och stolpe medan Torget hann med att missa en straff. När de händelserika sista minuterna var över stod Torget som segrare. För första gången på fem försök lyckades man besegra Vellinge IF nere i Vellinge.

"Detta var den bästa samlingen vi har gjort i år. Från det att vi kom till Vellinge till att vi hade sjungit efteråt fanns det bara ett fokus hos hela gruppen - att leverera en arbetsinsats och prestation tillsammans som vi inte varit i närheten av innan. Jag tror det skiljer flera mil i vår löpinsats idag jämfört med tidigare matcher. Fotbollsmässigt fick vi en fin balans mellan djupledsspel och spel på fötter och öppnade upp fina ytor för varandra. Jag är imponerad över laget idag", sa Torgets tränare Jonas Jönsson efter segern.