Samling:11:30
Första hemmasegern för säsongen
2018-05-15 15:02
Måljubel när Torget slog BK Höllviken med 2-0. Foto: Anette Freij
Efter en stark insats och bud på fler mål kunde Torget ta hem första segern på Mariedal under årets seriespel när man besegrade BK Höllviken med 2-0.
Torget fick ett härligt energitillskott när man avgjorde sent mot Hyllie IK och detta tog man med sig in i hemmamatchen mot BK Höllviken. Matchplanen var klar och man hade full koll på dels hur Höllviken ville spela men även var man kunde såra de som mest. Det blev därför en match med ganska direkt fotboll där Torget hela tiden ville försöka ställa frågor till gästernas backlinje medan Höllviken i sin tur sökte tidiga bollar mot Kojo Annor och Samir Diaz som hela tiden försökte hota i djupled.

Torget lyckades avstyra dessa försök genom att vinna boll på rätt ställen dels tack vare ett bra positionsspel i de bakre leden men även tack vare ett starkt försvarsarbete längst fram från de offensiva spelarna. Torget vaskade fram ett flertal chanser i den första halvleken där Karim Al-Asi som för dagen spelade som central forward bland annat hade en lobb över målvakten som han nog gärna fått bättre utdelning på.

I halvtid stod sig 0-0 men Torget kände att de hade kontroll över matchen och nog borde ha varit i ledningen. Man såg istället till att ta ledningen omgående i den andra halvleken när man vann boll högt och Nikola Zivanovic kunde sedan göra 1-0 via fingertopparna på Höllvikens målvakt. Efter ledningsmålet hade Höllviken sin bästa period i matchen och tog sig flertalet gånger hela vägen till Torgets straffområde. Höllvikens farligaste chanser skapade man via fasta situationer men Joel Smidje påstod sig ha full koll när han släppte två frisparkar via ribbans överkant och ut till inspark.

Istället var det Torget som utökade sin ledning när Tim Andersson klev hårt fram i presspelet och bröt boll ända uppe i Höllvikens backlinje. Därifrån avancerade han in i straffområdet och frispelade Karim Al-Asi som gjorde mål för tredje matchen i rad.

Torget hade sedan bud på fler mål och hade ett ribbskott från nära håll, en stolpträff på frispark och med byten som säkerställde att man kunde ha samma arbetsinsats genom 90 minuter lyckades inte heller Höllviken få till någon slutforcering.

"Det här var en fortsättning på vår andra halvlek ute i Hyllie förra helgen och nu vet alla vad som krävs för att vi ska vinna fotbollsmatcher och även hur bra vi kan vara när vi visar denna sidan av oss själva. Det är nu upp till oss att förbereda oss och bli konsekventa på denna nivån och även lägga till ett ännu bättre anfallsspel där vi kan etablera längre sekvenser på offensiv planhalva. Vi är nöjda med vår match och blickar framåt mot Staffanstorpsmatchen på lördag." sa Torgets tränare Jonas Jönsson efter hemmasegern.