Åstorps FF - Lilla Torg FF 1-1
2018-03-15 12:33
Joel Smidje stod för flera kvalificerade räddningar borta mot Åstorp
Efter att matchen mot Södra Sandby ställts in p.g.a. snöovädret som drabbade Skåne var det så äntligen dags för Torget att fortsätta sitt träningsmatchande. Denna lördag gick resan upp till Åstorp och Bjärshögs IP.
Åstorps FF avancerade till div. 4 2016 efter att bland annat ha besegrat Torget i kvalet och under sin första säsong i fyran nådde man en imponerande andraplats och kvalade upp till division 3.

Det var härliga förutsättningar som mötte lagen och det var en passande utmaning för gästerna att både få möta ett lag som spelar 3-5-2 och som är väldigt skickliga i sista tredjedelen och hela tiden försöker hota.

För egen del hade Torget jobbat mycket med sitt anfallsspel och det viktigaste inför träningsmatchen var att gå ut och våga spela och lösa de situationer som uppstår ute på plan.

Matchen drog igång i hög fart direkt och både Åstorp och Torget tog sig hela vägen in i motståndarnas straffområde vid ett flertal tillfällen. Där stod dock två duktiga målvakter i vägen och räddade allt från skott till frilägen och bollar som dansade på mållinjen. Närmast var Torget med en trippelchans där Mattias Jönsson drev fram boll och sedan tog sig in i straffområdet men målvakt och uppoffrande försvarsspel såg till att hålla bollen utanför hemmamålet vid alla tre avslutsförsök från Malmölaget.

Åstorp försökte hela tiden sätta ner bollar bakom Torgets backlinje och gjorde detta på ett skickligt sätt vilket gjorde att hemmalaget kunde pressa ner Torget och ha övertag i spelet ute på plan då gästerna fick längre till mål.

I andra halvleks inledning hade Torget det jobbigt och man började spela var för sig och sprang inte heller förrän man redan skulle varit i situationerna. Denna svaga period blev man också straffade i när man i en speluppbyggnad tappade boll på mittplan och sedan blev överspelade i backlinjen varpå hemmalagets anfallare behärskat kunde skjuta in 1-0 i den 53e minuten.

Efter ytterligare ett antal jobbiga minuter började Torget hitta mod igen och under hela den sista halvtimmen blev man allt bättre.

I den 70e minuten fick Dennis Karlsson fast bollen på mittplan och drev fram för att sedan vända ut till högersidan. Där kom en framrusande Fredrik Albertsson som fick bollen av Diego Delgado - väl i inläggsposition hittade Albertsson tillbaka till Dennis Karlsson på den bakre ytan och Torgets nya ytterforward kunde behärskat rulla in sitt första målet i sin nya klubb.

Efter kvitteringen var Torget det lag som hade mest kraft att driva på för ett segermål och skapade ett par chanser samt hörnor för att avgöra. Det blev dock inga fler mål utan lagen spelade oavgjort i en bra träningsmatch.

"En bra träningsmatch för oss och en bra värdemätare för var vi står en månad innan seriespelet. Åstorp har god organisation och är mycket skickliga i sista tredjedelen. För vår del varierade vi i kvalitet men topparna är höga och potentialen stor. Det gläder mig att vi blev bättre allt eftersom och att alla 16 som var med gör bra prestationer. Den sista månaden handlar det nu om att få till en jämn hög nivå och lägga till ytterligare vapen i anfallsspelet", sa Torgets tränare Jonas Jönsson efter matchen.