Mållöst mot Genarp
2018-02-27 10:52
Edvin Nilsson, född 01, gjorde A-lagsdebut mot Genarps IF.
För femte året i rad möttes Torget och Genarp i en träningsmatch inför den stundande säsongen. Denna säsongen är båda nykomlingar i division 4 efter att ha vunnit sina respektive serier. Dock kommer man inte stöta på varandra i seriespelet i år heller.

Genarp kom till matchen med 11 gjorda mål på de två senaste matcherna vilket passade Torget perfekt då man tränat mycket försvarsspel de senaste veckorna och nu ville se hur långt man kommit.

När matchen drog igång var det två lag med helt olika spelidéer som började kampen om segern. Genarp förespråkar ett mer direkt spel där man gärna vill involvera sina anfallare tidigt och inte äga boll för långt ner på plan medan Torget gärna är mer spelförande och vill involvera hela laget i sin speluppbyggnad. Matchen satte sig först efter en stund av den första halvleken när Torget fick allt mer bollinnehav och började hota allt längre fram i plan utan att skapa några riktigt vassa målchanser. Farligast i första halvlek blev det när Tim Andersson tog sig in i Genarps straffområde från sin vänsterbacksposition men avslutet lämnade mer att önska.

Till den andra halvleken tog Torget ett allt starkare grepp om matchen och i stora delar av halvleken stod man högt upp och vann boll och spelade fotboll på Genarps planhalva. I mitten på halvleken spelade Johan Arwald loss Diego Delgado med en precis djupledsboll som Diego spelade vidare till Labinot Dreshaj som rullade in bollen i öppet mål. Tyvärr för Torget var Labbe offside när bollen spelades till honom och därmed inget ledningsmål.

En liten stund senare gjorde Torget på nytt mål när Labbe kom bakifrån och tog över bollen från en felvänd Rickie Hagel. Därifrån frispelade han Nikola Zivanovic som rullade in bollen i öppet mål. Dock blev även detta mål avblåst för offside på Labbe men här kändes det mer tveksamt. Oavsett så blev det inget mål den gången heller.

I slutet av matchen hade Genarp två bra chanser att istället avgå med segern men inte heller de lyckades göra mål i matchen. 0-0 stod sig och även denna försäsongen blev det oavgjort mellan lagen.

Glädjande för Torgets del var att ytterligare en junior fick chansen att göra A-lagsdebut. Denna gången var det Edvin Nilsson som kom in i den 81e minuten och som alltså blev den andra spelaren född 01 som gjort A-lagsdebut denna försäsongen.

Nästa helg väntar den första av fyra bortamatcher när Torget åker till Södra Sandby för ny träningsmatch.