Omställning avgjorde för Torget
2017-06-20 14:13
Glädjen när man avgör borta mot Barrikaden med ett riktigt bra fotbollsmål. Foto: Simon Eriksson
Fredagens match mot AIF Barrikaden blev med kort varsel flyttad från Gullviksborgs gräsplan till Lindeborgs konstgräsplan på grund av det kraftiga regnväder som drog in över Malmö under eftermiddagen.

Med matchen framflyttad en kvart så fick Torget trots allt optimala förberedelser på plats och laget var fast beslutna att se till att ta kommandot när matchen startade. Hemmalaget Barrikaden ville annat och i inledningen av första halvlek hade Torget svårt att få grepp om Barrikaden som kunde anfalla med mycket folk medans Torget blev låsta gång på gång av Barrikadens försvarsspel.

Anförda av veteranen Henrik Nilsson längst fram var det Barrikaden som kom längst i sina anfall, dock utan att det skapades några riktigt farliga lägen. De farliga lägena skapade Torget i första halvlek och närmst var Diego Delgado som kom högst på ett inlägg och nickade precis utanför den främre stolpen.

I slutet av första halvlek lyckades Torget flytta upp sina positioner och skapade ytterligare några halvchanser innan lagen gick till halvtidsvila utan att åskådarna bjudits på några mål.

Torget gjorde två förändringar i paus när Pontus Björnsson och Björn Schäfer kom in och med detta byggde Torget vidare på avslutningen av den första halvleken och nu positionerade gästerna sig på offensiv planhalva och ett antal hörnor där bollen studsade i Barrikadens straffområde samt en bra räddning av hemmalagets målvakt på nick antydde att det var Torget som tagit sig närmst ett ledningsmål.

Ledningsmålet kom också i den 61a minuten när Joel Smidje plockade ner ett inlägg och satte igång en omställning på Diego Delgado som sedan hittade Nikola Zivanovic som drev fram bollen medans Diego sprang sig rätt i djupled och när de kommit fram till straffområdet hittade Nico tillbaka till Diego med en millimeterprecis passning som gjorde att Diego hann före Barrikadens målvakt och rullade in 1-0 till Torget.

Efter ledningsmålet var det fortsatt Torget som hade kontroll på matchen även om man inte attackerade lika hårt som första kvarten av andra halvlek.
Barrikaden satsade allt på långa bollar för att komma in i Torgets straffområde men lyckades inte skapa någon riktigt farlig chans utan Torget kunde ta sin andra seger mot Barrikaden den här säsongen.

"Barrikaden är en tuffare motståndare än vad tabellen visar och de var ganska svåra att komma åt i matchen. Vår backlinjes insats defensivt i första halvlek var det som gjorde att vi kunde ha 0-0 i paus. Det blev en rejäl scenförändring när Pontus och Schäfer kom in med de ledaregenskaper de visar upp på en fotbollsplan. Starkt av oss att justera en svag första halvlek och sedan komma ut mycket starkare i andra halvlek och hitta ett sätt att vinna", säger Torgets tränare Jonas Jönsson.