Fotboll

Torget vann toppmatchen mot Klagshamn
2017-05-30 11:43
Torget stod för en urladdning och vann mot Klagshamn med 6-0.
I strålande solsken och intensiv värme var det toppmöte på Mariedals konstgräs under lördagseftermiddagen när IFK Klagshamn gästade Lilla Torg. Lagen låg inför matchen endast en poäng från varandra och efter att Vellinge FF förlorat under fredagskvällen hade båda lagen chans att verkligen spetsa till det i toppen av tabellen.

Lilla Torg tog kommandot från start och visade att denna match endast skulle få sluta på ett sätt. Laget klev högt i sitt försvarsspel och kunde effektivt vinna boll på Klagshamns planhalva där man sedan gick direkt mot mål. Ledningsmålet lät inte vänta på sig heller - i den sjunde minuten fick Mattias Jönsson bollen vid fötterna och tryckte in en halvvolley i öppet mål efter att Klagshamns målvakt duellerat mot Rickie Hagel i situationen innan.

Torget växte ytterligare efter ledningsmålet och radade upp chanser men stolpe och ribba vid minst fyra tillfälle stod i vägen för hemmalaget. Till slut kom dock det förlösande 2-0-målet när Nikola Zivanovic hittade nätet i den 30e minuten.
Efter detta tappade Torget något i defensiv organisation vilket ledde till att Klagshamn fick möjlighet att flytta fram sina positioner och de sista tio minuterna av första halvlek var det gästerna som ägde boll och försökte såra Torgets försvar.

Till andra halvlek kom Torget ut lika hårt som man gjorde i den första halvleken och när Rickie Hagel lobbade in 3-0-målet i den 48e minuten kändes matchen avgjord. Torget fortsatte att kontrollera händelserna även om Klagshamn skapade mer i andra halvlek och bland annat ville ha straff i en situation samt missade ett friläge.
På slutet rann det iväg när Ludvig Alvesson gjorde 4-0 och sedan passade Nikola Zivanovic på att göra ytterligare två mål och därmed var hans första hattrick i Torget-tröjan ett faktum.

" Det som gläder mig mest med den här insatsen är att vi fortsätter genomföra vår matchplan hela vägen till slutsignalen och att alla spelare verkligen var intresserade av att bidra. Här vill jag lyfta fram 17-åriga Hugo Berg som gjorde sin i särklass bästa match i Torget-tröjan och som tagit stora steg under hela våren. Jag vill också lyfta fram våra inhoppare som alla satte avtryck när de kom in och där Björn Schäfer hinner med två assist och Ludvig Alvesson gör ett mål."

"I denna intensiva vecka (ny match på onsdag) kommer vi behöva ha en stark trupp med många spelare som vill bidra till lagets prestation och lördagens match visade att vi har detta. Nu är det viktigt för oss att vi är ödmjuka och fortsätter på inslagen väg för att kunna ta nya poäng mot Skegrie."