Torget är tillbaka på vinnarspåret
2017-05-24 15:01
Labinot Dreshaj gjorde sitt första mål för Torget när han avgjorde borta mot Rosengårds FF
I lördags besökte Torget Rosengård Norra IP för match mot nykomlingen Rosengårds FF. Ett lag som har många namnkunniga spelare, inlett säsongen på ett starkt sätt och har höga ambitioner för sin verksamhet.

Allt detta märktes det inte mycket av under den inledande halvtimmen när Torget visade att man var här för att vinna och ryckte sig fram till en 3-0-ledning efter att hög press, hårt jobb och kvalitet inne i boxen banat vägen.

Det första målet kom redan efter några minuter när Labinot Dreshaj slog en hörna som Axel Harletun nådde högst på och nickade in ledningen. Bara minuter senare hade gästerna en ny hörna men denna gången nickade Mattias Jönsson bollen i ribban och Diego Delgados retur smet precis över.

2-0 gjorde sedan Nikola Zivanovic när han sprang sig igenom Rosengårdsförsvaret och placerade in bollen vid målvaktens första hörn.
3-0 kom av bara farten och denna gång var det Labinot Dreshaj som gjorde sitt första mål i Lilla Torg när han avslutade en omställning och behärskat placerade in bollen i bortre hörnet.

Många trodde nog att denna match var över vid detta tillfället men Rosengård visade prov på stark karaktär och jobbade sig in i matchen. Kevin Petersson tvingades kliva av efter en smäll mot knäet i den 35e minuten och därefter blev Torget tillbakatryckta och Rosengård var ständigt farliga i djupled. Reduceringen kom strax innan paus när man spelade sig bakom Torgets backlinje och Eddi Hisa rullade bollen mellan benen på Joel Smidje.

Torget såg något ängsliga ut i början av andra halvlek och Rosengård fortsatte där man avslutade den första halvleken. Reduceringen till 2-3 kom också efter ett riktigt klassmål när Rosengårds forward löpte sig loss i djupled och smällde upp bollen i nättaket från snäv vinkel.

Ett 3-3-mål hängde i luften men Torget reste sig, visade stark karaktär och de sista 25 minuterna fick Rosengård inte samma tryck på de blåsvarta. Farligheterna skapades på fasta situationer och ett heroisk försvarsarbete såg till att hemmalaget aldrig fick kvittera. Torget tog sig tillbaka på vinnarspåret och välkomnar härnäst IFK Klagshamn för nytt toppmöte på lördag.

"Idag hade vi gett oss f-n på att vi skulle vinna och det tyckte jag blev ganska tydligt under den sista delen av matchen när vi verkligen grisade till oss de tre poängen. Fotboll kan inte alltid vara snyggt och vi hittade ett sätt att vinna matchen på trots att vi var nere för räkning i början av andra halvlek. Denna karaktären ska vi se till att ta med oss ut i varje match framöver. Då kan det bli en intressant säsong." sa Torgets tränare Jonas Jönsson efter matchen.