Torgets drömstart lade grunden för seger
2017-04-24 14:17
Pontus Björnsson gjorde sitt första mål i sin nya klubb när han nickade in 3-0. Foto: Bosnien Hercegovina SK / Senad Honic HONA
En regntung plan var det som väntade när Torgets representationslag gav sig ut på naturgräs för första gången den här säsongen. Laget visade sig inte bli påverkade av varken regnet eller underlaget utan trampade gasen i botten direkt och hade en 2-0-ledning redan innan fyra minuter var spelade.

Det första målet kom till efter att Björn Schäfer fått tag på bollen i straffområdet där han sedan skapade sig ett skottläge och tryckte in bollen lågt bakom Bosniens målvakt. Kort därefter spelade Torget loss Tim Andersson högt upp på vänsterkanten och hans inlägg seglade över alla och nådde en framstötande Björn Schäfer på bortre stolpen som tryckte upp bollen i nättaket. Schäfers femte mål på de tre inledande matcherna - lika många som under hela fjolårssäsongen.

Efter denna start var det fortsatt Torget som förde spelet och Bosnien försvarade sig lågt och kompakt vilket dock gjorde att deras anfallsspel blev lidande. Sista tio minuterna av första halvlek var dock Torget nära att bjuda in hemmalaget i matchen när man drog på sig onödiga frisparkar, satte sig i svåra lägen och gav Bosnien energi.

Halvtidsvilan kom därför lägligt och båda lagen fick lugna ner sig efter en avslutning på första halvlek med upprörda känslor från båda lagen.

Nyckeln inför andra halvlek skulle komma att bli fokus och det hittade Torget ganska omgående. Bosnien stötte fram ett antal gånger och skapade något halvfarligt läge där avsluten dock inte orsakade någon större oro för Joel Smidje.
I den 60e minuten klev tvåmålsskytten Björn Schäfer av till förmån för Johan Arwald med syfte att stärka upp innermittfältet och få bättre koll på motståndarlaget.

Torget fick allt mer kontroll på matchen och efter att Pontus Björnsson nickat in Diego Delgados hörna i den 67e minuten spelade lagen mest av sista delen av matchen. Torget ägde mycket boll utan att stöta fram särskilt ofta men i en av sina framstötningar kom Fredrik Albertsson loss från högerkanten och fick fast bollen runt offensivt straffområde där bollen sedan hittade ut till Mattias Jönsson som placerade in 4-0 vid målvaktens främre stolpe.

Sista tio minuterna av matchen fick unge Hugo Berg göra sin seriedebut i Torgets A-lag när han kom in i rollen framför mittfältet.

"Vi hade pratat om att vara med och sätta tonen från start, men jag kunde aldrig hoppas på den öppningen vi fick. Den satte definitivt tonen på matchen och det gav oss en matchbild som vi i stora drag är nöjda med. Givetvis är det härligt att Björn Schäfer är i denna hysteriska målform men det var även glädjande att vi fick två nya målskyttar från vårt mittfält. Vi kommer behöva spridning på målen och vi känner att vi har sparkapital i Nikola Zivanovic, Rickie Hagel och Gustaf Holmer som kommer att bidra med flera mål under säsongen." säger Torgets tränare Jonas Jönsson.