Sen kvittering gör att Torget spelar gruppfinal nästa helg
2017-02-11 17:28
Basti kvitterade till 1-1 i den 17e minuten
Torget tog under eftermiddagen emot Croatia i MM. Redan efter 3 minuter bjöd hemmalaget förra årets seriesegrare på ett friläge mot Joel Smidje vilket förvaltades väl och 0-1 var ett faktum. Det var först efter 10-15 minuter av första halvlek som hemmalaget började ta för sig ordentligt och fick ner spelet djupt på Croatias planhalva.
I ett av många längre anfall fick Torget hörna och efter att Ludvig Alvesson vunnit andrabollen och Rickie Hagel bröstat ner bollen var mittbacken Basti Liersch klinisk när han satte kvitteringsmålet i det vänstra hörnet.

Efter detta flyttade Torget fram sina positioner ytterligare och ett bra presspel kombinerat med mycket rörelse i offensiven gjorde att laget hade kontroll över resten av halvleken och hade nog varit förtjänt av en ledning när domaren blåste för pausvila.

Andra halvlek inleddes med att Tim Andersson tog sig fram längs vänsterkanten och slog bollen mot mål där Nikola Zivanovic dök upp och nickade in ledningsmålet, trodde de flesta, men linjemannen var av en annan uppfattning när han vinkade av Nico för offside. Torget fick istället en kalldusch när Croatia kunde ta ledningen i anfallet efter genom en välplacerad frispark och återigen fick hemmalaget jobba i uppförsbacke. Laget visade dock prov på karaktär och det syntes att man var beredda att göra vad som krävdes för att trycka in bollen i mål. Efter att ha fört spelet även i andra halvlek kunde Diego Delgado Forrich slutligen öppna målkontot i sin nya klubb när han från 25 meter pricksköt in 2-2. Det stod sig matchen ut och efter att Klagshamn krossat Barrikaden idag så väntar gruppfinal när Torget beger sig till Tygelsjös nya konstgräsplan för att möta just Klagshamn.

"Det var ett stort steg framåt idag och vi visade en helt annan sida av oss själva. Vi fick i stora stunder bra tryck i vårt presspel och dessutom hade vi en bra variation i anfallsspelet. För varje vecka vi tränar och spelar kommer samspelet bli ännu bättre och det kommer leda till en bättre effektivitet i vårt spel. Dessutom ska vi jobba bort den dåliga vanan vi lagt oss till med att släppa in tidiga mål i halvlekarna. Vi är på helt rätt väg och nu går vi för gruppsegern på lördag"  säger Torgets tränare Jonas Jönsson.