Referat: Klagshamn- Lilla Torg
2016-08-28 19:42
Ny nolla för Smidje & Co. Torget står nu på minst antal insläppta i serien.
Det blev som förväntat en tuff bortamatch för Torget när man åkte till Klagshamn under söndagen för att möta ett hemmalag som är bättre än vad tabellen visar och som kom till match för att ta sista chansen att smyga med i kampen om kvalplatserna. Den första halvleken blev ett ställningskrig där inget av lagen tillät det andra att komma till några större farligheter. För Torgets del så var Bang Berg nära med ett skott som dock styrdes över via ett försvarsben och på den efterföljande hörnan så nickade Björn Schäfer i ribban efter skarv av Kevin Pettersson. Klagshamn hotade med ett instick där Joel Smidje kom ut tillräckligt nära den framstormande hemmaspelaren för att blockera bollen och sen ta hand om returen. Lagen vinkade även för straff varsin gång men den utmärkte domaren vinkade avvärjande vid bägge tillfällena vilket väl får ses som rättvist. I halvlekens sista minut fick Torget in psykologiskt viktiga 1-0 när formstarke Fredrik Persson hårt uppvaktad tryckte in bollen på Tim Anderssons inlägg.

I den andra halvleken började det bli mer & mer Lilla Torg och Klagshamn fick allt svårare att hindra Torget för att skapa målchanser. Efter 10 minuter tryckte sig Viktor Andersson fram i straffområdet men satte avslutet i burgaveln och några minuter senare satte inhoppande Gustaf Holmer bollen högt över i fritt läge i straffområdet innan Mattias Jönsson nickade strax över.

Det blev istället Fredrik Persson som fick kliva fram igen då han var klinisk i sitt avslut efter fint förarbete av Mattias Jönsson och det var 2-0 till Lilla Torg efter knappa 65 minuters spel. Klagshamn hade svårt att skapa chanser genom hela matchen men i den 70:e minuten fick Kevin Pettersson bjuda på försvarsgodis när han blockade ett avslut från nära håll med knivskarp tajming. Efter detta var det istället Torget som fick chanserna och man kostade även på sig att springa offside när Björn Schäfer & Viktor Andersson var ensamma med målvakten, men det kunde Torget leva med efter en exemplariskt genomförd bortamatch.

"Jag är väldigt nöjd med vår match, vi pratade mycket om att hålla oss till våra ledstjärnor idag och det gjorde vi. När vi klarar av att göra det över 90 minuter är vi riktigt tunga att möta, framförallt när vi är i den form som vi är just nu" säger tränaren Tobias Wilhelmsson. Torget är förövrigt efter dagens omgång det lag som släppt till minst antal mål i serien (19 st. på 17 matcher) vilket vittnar om ett bra försvarsspel.