Lilla Torg Fotbollförening
Fotboll

Referat: Lilla Torg - Liria
2016-05-29 21:27
Lilla Torg FF tog under lördagen emot Liria IF för match i division 5 Sydvästra. Det var Liria som inledde starkast och första kvarten hade Torget stora problem att freda sig mot Lirias intensiva press, Liria fick även utdelning på sitt hårda arbete Labinot Dreshaj hittade luckan mellan ett par försvarsben när han pricksköt in 1-0 från en position strax utanför straffområdet. Ett smart skott som skvallrar om att Dreshaj spelat på lite högre nivå tidigare i karriären.

Torget hämtade sig efter baklängesmålet och först fick Kevin Pettersson ett bra läge att nicka dit kvitteringen innan Gustaf Holmer nog borde belönats med en straffspark när han tacklades bryskt bakifrån i straffområdet. Minuten senare var Björn Schäfer nära att stöta in kvitteringen men istället vände spelet och Liria fick en hörna, hörnan nickades bort men en Liria- spelare stod rätt placerad och lyfte vackert in en halvvolley i Joel Smidjes högra kryss.

Torget skramlar ihop ett par chanser till innan paus, närmast kom Mattias Jönsson som löpte sig fri i straffområdet men avslutet gick över och 2-0 stod sig i paus. I halvtid byggde Torget om lite i laget för att kunna spela ett rakare & tyngre spel och in kom Viktor Andersson och evigt unge Björn Lindstrand. Den sistnämnde var aktiv inledningsvis och prickade stolpen 2 gånger innan matchklockan nått 50 minuter.

Det var uppenbart att Liria hade svårare att freda sig mot Torget i den andra halvleken och efter en timmes spel forcerade Viktor Andersson välförtjänt in reduceringsbollen i samband med en fast situation. Här hade Torget lite momentum i matchen men istället för att få jaga kvitteringen så hittade Liria en omställning bara ett par minuter efter reduceringen där f.d Lilla Torgaren Sadik Hassan kunde runda Joel Smidje och sätta 3-1.

Torget fortsatte med sitt lite rakare spel och i samband med en ny fast situation så tryckte Björn Lindstrand in en ny reducering från nära håll efter 70 spelade minuter. Resterande del av matchen handlade om vem som skulle orka i värmen och Torget grävde fram ett par kvalificerade chanser men lyckades inte kvittera vilket innebar att årets 3:e förlust var ett faktum.

"Det är väl läge att plocka fram klyschan att vi måste dra på oss blåstället den närmsta tiden med tanke på att vi har svårt att få med oss poäng just nu" kommenterar tränaren Tobias Wilhelmsson.