Torget är vidare till semifinal i MM!
2016-03-09 22:11
Mattias Jönsson, dagens målskytt på straff x 2
Det blev avancemang till semifinal i Malmömästerskapet för Torget efter att man slagit Malmö City på bortaplan med 2-1. Matchen började lite trevande från bägge lagen och bortsett från ett giftigt distansskott från Fredrik Persson i inledningen så var det ganska händelselöst. Men efter 25 minuter tråcklade sig Gustaf Holmer fram på vänsterkanten på ett imponerande vis innan han satte Viktor Andersson i bra läge som tvingade målvakten till en bra räddning, i samma sekvens fick även Mattias Jönsson ett läge men skottet gick utanför. Detta blev startskottet för en bra andra halva av den första halvleken då Torget blev spelförande. Bang Berg hittade ett friläge som den duktige hemmamålvakten motade och även Ali Alfredji kom i bra läge men styrdes också han av.

Ett par minuter innan paus kom så det logiska ledningsmålet för Torget och det kom på straff genom Mattias Jönsson. Straffen var klar men onödig med hemmaögon sett då Björn Schäfer drogs ner helt i onödan i samband med en inläggssituation. Straffen räddades faktiskt av hemmamålvakten men Malmö City- spelarna var för snabba in i straffområdet och domaren begärde att straffen skulle slås om. Mattias Jönsson visade mental styrka och dunkade in bollen med kraft trots all palaver i samband med straffsituationen.

I den andra halvlekens 11:e minut var det dags för straff för Torget igen. Återigen en onödig straff med hemmaögon sett då en hörna olyckligt studsade upp på en svartklädd spelares arm - solklar men mycket jobbig. Mattias Jönsson agerade återigen säker exekutor och 2-0 var ett faktum. Torget fortsatte att spela bra och det fanns flera bra lägen att sätta den sista spiken i kistan. Framförallt minns vi ytterligare ett bra skott från Fredrik Persson, en dubbelchans för Björn Schäfer som sattes i fritt läge efter förarbete av Persson/Andersson och så Bang Berg som inte fick träff på bollen när han var ensam i höjd med straffpunkten framspelad av den hårt arbetande Björn Schäfer.

Malmö City då? Jo efter 70 minuter började dom sätta hårdare tryck på Torget men bortsett från ett bra skott som Sebastian Nyman kunde tippa till hörna med visst besvär så lyckades man inte hota nämnvärt. Reduceringen kom lite oväntat med 3 minuter kvar då dom fick fast bollen i Torgets straffområde och trots att Nyman i målet räddade i förstaläget så forcerade hemmalaget in returen. Mer än så blev det inte och Torget tog sig alltså till final.

"Vi gör en stark kollektiv insats vilket är glädjande för en tränare eftersom det är det stora fokuset såhär års och jag tycker det är ett styrkebesked att vi kan neutralisera Malmö City såhär trots all individuell skicklighet dom besitter" kommenterar tränaren Tobias Wilhelmsson.

Torget kommer att spela semifinal mot Klagshamn eller Kvarnby i mitten av April.