Säsongen 2016 inleddes med seger
2015-11-28 10:42
Lilla Torg FF gick in i Malmömästerskapet 15/16 under fredagskvällen och man slog tillbaka Oxie SK på bortaplan efter en stabil insats som ledde fram till en 5-2- seger efter mål av Tim Andersson, Ali Alfrejdi, Gustaf Holmer och Markus Jönsson (2).
Torget startade matchen i hård motvind och redan efter 15 minuters spel fick man se nyförvärvet Kevin Pettersson kliva av med en befarad knäskada. Pettersson hade så långt inlett övertygande och de tillresta Lilla Torg- supportrarna hade nog önskat att få se mer av den nye mittbacken. Trots de tuffa förutsättningarna så tog Torget tag i matchen från början och man spelade en trevlig och variationsrik fotboll, man hade dock vissa problem att få till den sista passningen så matchen förblev jämn målmässigt fram till den 35:e minuten då Tim Andersson tog sig fram på sin vänsterkant i vanlig ordning och han kunde själv sätta ledningsmålet med en behärskad bredsida.

Torget kom in i paus med en bra halvlek i ryggen och man verkade väldigt nöjda med både spel och att få komma in i värmen en liten stund. Det märktes också i inledningen av den andra halvleken då man verkade vara mentalt kvar i omklädningsrummet och Oxie fick sticka upp med ett par anfall. Ett av dem ledde till en frispark där det blev lite flipperspel efter att bollen först gått i muren och hemmalaget hittade ett kvitteringsmål efter att bollen touchat en spelare på vägen förbi en chanslös Joel Smidje och in i mål.

Torget svarade omgående och i den 53:e minuten utnyttjade Gustaf Holmer vinden på bästa vis genom att skruva en hörna direkt in i mål. Minuten senare kunde Ali Alfredji placera in 3-1 på sin gamla klubb efter att man gett honom för mycket yta runt straffområdeslinjen. Ytterligare 10 minuter senare tråcklade sig Markus Jönsson fram i straffområdet och stängde matchen definitivt med sitt 4-1- mål. Oxie reducerade förvisso med 10 minuter kvar då torget drällde lite med bollen runt eget straffområde, men segern var aldrig hotad. På stopptid kom istället 5-2 efter att inhoppande Daniel Rojas förarbetat fint innan han serverade Markus Jönsson till sitt andra mål för kvällen.

På det hela taget en ganska trevlig match där flera av våra unga spelare visade att man håller en bra nivå och en bra start i Malmömästerskapet där Torget naturligtvis siktar på att gå till slutspel. Nu återstår 2 träningsveckor innan vinteruppehållet.