Sent avgörande gav 3 nya poäng
2015-09-14 19:45
Torget åkte under söndagen till Svedala för en tuff bortamatch mot Skabersjö som efter Barrikadens seger i fredags halkat ner på negativ kvalplats. Bortalaget gjorde bara en ändring i startelvan jämfört med 4-0-segern veckan innan mot Vellinge FF. Gustaf Holmer återtog sin plats på kanten.

Matchen tillhör inte de mer välspelade vi sett under säsongen utan det var mer ett ställningskrig i blåsten. Efter 25 minuter drabbades Torget av ett bakslag när vänsteryttern Maxim Khalil drog baksidan och tvingades lämna planen. Han ersattes av kapten Björn Lindstrand medan Schäfer tog steget ner på kanten. Fem minuter senare räddade Jesper Hansen ett friläge, reste sig upp och skickade en lång utspark till Kenneth Neergaard som behärskat spelade in bollen till Holmer som prickade stolpen men på returen kom nyss inbytte Lindstrand och tryckte in 1-0 till gästerna. Publiken behövde sen inte vänta mer än 10 minuter förrän Schäfer satte ner bollen till Holmer som behärskat spelade in bollen till Kenneth som satte sitt 18:e mål för säsongen.

I andra halvlek möttes Torget av en kraftig motvind och om första halvlek saknade underhållningsvärde blev andra halvleken ännu mer kamp och ännu mindre skönspel. Torget lyckades inte få igång något spel alls utan de flesta försöken fastnade i uppspelsfasen. Efter dryga timmen ordnade Skabersjös anfallare en straff på ett rutinerat sätt som lurade domaren. Jesper Hansen räddade sin fjärde straff för säsongen men fick se returen gå i mål. 1-2 och helt plötsligt var Skabersjö med i matchen. Inget av lagen skapade några heta chanser förrän Skabersjö tog sig fram längs vänsterkanten och deras spelare kunde friställa sin lagkamrat på bortre stolpen med ett precis inlägg. 2-2 var ett faktum i den 80:e minuten.

Känslan efter kvitteringen var att Skabersjö var ganska nöjda med sin upphämtning och på ett mycket starkt sätt lyckades Torget hitta ny energi och började jaga ett segermål. Man skapade ett flertal chanser innan inbytte Emil Johansson tog sig fram längs sin vänsterkant i matchminut 90 och hittade Kenneth Neergaard på bortre stolpen. Det 19:e målet för säsongen skickade Kenneth upp i bortre krysset med en behärskad språngnick och såg därmed till att Torget fick alla tre poäng med sig och hoppet om kvalplats lever fortfarande med tre omgångar kvar.

I nästa omgång väntar nästjumbon Anderslöv hemma på Mariedal.