SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lilla Torg Fotbollförening
Fotboll

Framgång för P2009 i Future Cup
2023-04-21 08:08
Bilder från Future Cup i Göteborg

Lilla Torgs pojkar födda 2009 åkte under påskhelgen till Göteborg för att återigen delta i Future Cup som är en elitturnering med framstående lag från hela Skandinavien.

Turneringen bestod av 28 riktigt bra lag som exempelvis Brommapojkarna, IFK Göteborg, GAIS, Djurgården och Halmstad bland de svenska elitföreningarna. Från Danmark kom BK Frem, Lyngby och Hörsholm samt Hobro IK. Det norska deltagandet stod Lövenstad FK för. 

 

Lilla Torg hamnade i samma grupp som FC Djursholm, Sollentuna FK och Proletären FF från Göteborg. 

 

Med noggranna förberedelser både på och utanför plan så kände laget sig väl förberedda när bussen avgick till Göteborg. Laget fick en kanonstart på turneringen när man besegrade Proletären med 2-0. På påskaftons kväll spelade man sedan 3-3 mot Sollentuna och hade ett bra läge för avancemang inför mötet med Djursholm på söndagen. Djursholm hade vunnit båda sina matcher inför mötet med Lilla Torg men det var våra pågar som skulle visa sig starkast. Seger i gruppfinalen och därmed även i gruppen innebar avancemang. 

 

I kvartsfinalen fick man tufft motstånd i form av Örgryte IS och där tog det stopp. En 0-1-förlust innebar sedan placeringsmatcher. Laget vann Malmöderbyt mot FC Rosengård med 2-1 och slutade därmed femma i Future Cup. 

 

"När vi  ser tillbaka på helgen kan vi konstatera att våra killar gjorde en fantastisk turnering och vi kan bara sammanfatta det som en succé. Att möta elitföreningar och tävla på denna nivå är utmanande och stimulerande och vi fick mycket beröm från andra lag och tränare för hur vi presterade och strukturen på laget", säger lagets huvudtränare Darrell Piper. 

 

Efter hemkomst inledde laget sitt seriespel med seger i Skåneserien och på lördag kl. 15.15, direkt efter herrarnas match mot Höllviken, spelar man ny seriematch hemma på Mariedal mot Malmö FF. Kom gärna ner och stötta laget och njut av den fina fotboll de spelar. 

 

 

 
Sponsorer
Facebook
Instagram #lillatorgff