SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lilla Torg Fotbollförening
Fotboll

Glada miner för nya tjejer
2024-06-23 15:28

Söndagförmiddag efter midsommar och en lång väntan var över för säkert dom flesta tjejer som spelade dagens match (matcher är ju barnens belöning) men säkert ännu mer för dom nya tjejer som fick möjligheten att vara med idag. Vi har fått hela nio nya tjejer den senaste månaden som kommit till vårt lag samt några till som inte varit med så länge sen tidigare och svårigheten att få in så många i matchspel är inte lätt men vi hittade en möjlighet mot Oxie SK som hade en liknande situation att låta några som vi känner behärskar spelet lite mer få spela.

 

Det var en jämn match som helt betydelselöst egentligen slutade med en uddamålsförlust där tjejerna visade ändå att man har lärt sig en hel del på kort tid och ju längre matchen gick så kändes det som axlarna sjönk och man vågade driva iväg med bollen lite mer och några fick dessutom känna på känslan att få göra mål. Spelmässigt var vi det lag som ändå hade ett mer och bättre passningsspel och det momentet överraskade oss ledare ändå något för just den biten har vi inte alls jobbat med dom nya utan mest fokuserat på att behandla bollen och finta så därför var det väldigt kul att se när helt nya spelare spelare plötsligt söker upp lediga ytor för att göra sig mer spelbar som om det vore det mest självklara.

 

I laget hade vi också med två tjejer ifrån vårt F-015-lag som gjorde det bra som visade noll respekt att det var äldre tjejer som stod på planen och man tog för sig på ett bra sätt och den attityden gillar man att se på plan. Dessa tjejer kommer också få vara med oss på lite på matcher i höst i vårt lag som spelar i 2014-serien. Matchen var som sagt jämn även om vi under hela matchen fick jaga men attityden att man ville vinna och komma ikapp dom ledningar som Oxie hade, ja den hade tjejerna och det är grymt att se för även om vi håller på med utveckling så måste man ändå vilja vinna när man ställer sig på en fotbollsplan.

 

Grymt jobbat av dom som spelade idag och det var glada miner i omklädningsrummet efteråt och för en del har nu den nervösa debuten blivit avklarad så nu är det bara att lyfta blicken och titta framåt.


Nyhetsarkiv
Höstens Serieindelning 2024-07-05 12:00
Värmande spel i värmen2024-05-19 17:00
Tålamod är en dygd..2024-05-18 21:00
Svårspelat i Bunkeflo2024-05-18 08:33
Bilder från 2/102021-10-02 16:42
2019-06-20 13:15
 
Sponsorer
Facebook
Instagram #lillatorgff