SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lilla Torg Fotbollförening
Fotboll

Matcher leder till utveckling
2024-05-25 15:32

Det var bagarväckning denna arla lördagsmorgon då vi skulle ta oss till Tomelilla IP. Vi är imponerade av tjejerna att dom kom relativt pigga och glada så det var grymt. Det skulle visa sig vara ett väldigt bra lag vi mötte och i ärlighetens namn skulle jag inte ligga i en c-serie med det laget för det fanns spelare rent individuellt som var väldigt väldigt duktiga. 

 

Vi hade 13 spelare med oss då vi tillsammans med Tomelilla hade bestämt att spela 4x20 min så upplägget var byte efter 10 min i varje halvlek så varje spelare fick idag 40 minuter speltid och det är väldigt bra och utvecklande.
Tyvärr så fortsatte den tråkiga trenden från igår då tre bollar hade letat sig i mål innan vi hade passerat 4 minuter och det är ju synd om våra tjejer att behöva jobba i sådan uppförsbacke när man som ledare är ansvarig för att det händer, för alla våra spelare är ännu inte riktigt mogen och redo att spela den här fotbollen vi spelar men dom kommer att bli det förr eller senare ju fler matcher dom får spela. Det är nämligen på matcher man utvecklas som allra mest, det är då vi sätts på prov så ha det lite i åtanken att det är viktigt att era tjejer får spela match varje vecka.

 

Efter den chocköppningen så spelar vi upp oss rejält och börjar ta för oss mer samtidigt som vi spelar stundtals väldigt bra där vi hittar in fler passningar centralt och då hotar vi på ett helt annat sätt och det var definitivt rättvist att vi fick ett mål innan halvleken tog slut för när vi väl får spelet att stämma så är vi ett bättre lag än våra motståndare som i mångt och mycket ofta saknar en spelidé och vinner mycket på styrka och individuella insatser.

 

Andra och tredje halvlek är relativt lik den första där vi blandar delikat spel med lite för snällt försvarsspel där våra motståndare får lite enkelt ta sig igenom våra lagdelar så där har vi ett stort jobb att ta tag i men glädjande idag var att alla fyra tjejer som stod i mål idag gjorde det väldigt bra så det var kul👍

 

Vi fortsätter jobba vidare med bolltryggheten, för kan vi se så pass stora framsteg på kort tid så vill man nästan skruva fram tiden och se vart det kommer sluta, men återigen…. Matcher är viktigt och det enda sättet att utvecklas och ta nästa steg


Nyhetsarkiv
Värmande spel i värmen2024-05-19 17:00
Tålamod är en dygd..2024-05-18 21:00
Svårspelat i Bunkeflo2024-05-18 08:33
Bilder från 2/102021-10-02 16:42
2019-06-20 13:15
 
Sponsorer
Facebook
Instagram #lillatorgff