SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lilla Torg Fotbollförening
Fotboll

Värmande spel i värmen
2024-05-19 17:00
Proffsiga tjejer ska ha en proffsig behandling…

Söndag och tredje matchen denna helg för undertecknad och man börjar få en bild på hur tjejerna är och vad dom behöver för hjälp men också på hur mottagliga dom är för att få direktiv utifrån alternativt som avbytare för ju äldre tjejerna blir, desto mer taktiska detaljer kommer tjejerna få till sig så ett tips är att uppmuntra tjejerna att titta på fotboll på tv, där lär man sig mycket. En annan detalj som kan vara bra att veta är att vi testar tjejerna på olika positioner för att dels utmana dom men även för att se om deras spelstil funkar på nån annan plats och med så pass många duktiga tjejer som vi har så ska tjejerna älska den utmaningen och inte hänga med huvudet eller ”gnälla” (vilket dom inte gör ska tilläggas) över att få spela på fel plats för är man 10-11 år så ska man inte cementeras på en position.

 

Matchen då? Motståndet Malmö IK var ett tufft gäng men juste och inledningsvis var dom mer ettriga än oss vilket gjorde våra tjejer lite mer försiktiga och vi hade ändå inför matchen pratat lite om att ta för oss och visualiserat kön på ICA där vi uppmanar tjejerna att tränga sig före. Lite den inställningen ville vi se, för snälla flickor vinner inga matcher😀. Men ju längre matchen gick så tog vi för oss bättre och bättre och då blir fotboll en enkel sport att spela. Idag hade vi en dessutom en underbar balans på individuell glans och ett vackert kollektivt spel och det var grymt och se spelglädjen hos flickorna och med lite mer tur så hade vi fått gjort några fler mål för vi förtjänade det idag.

 

En intressant grej som också hände idag i andra pausen var att några tjejer själva tog ton och pratade om olika lösningar och hur dom kunde göra saker ännu bättre ute på plan och som tränare/ ledare älskar man sånt initiativ så detta vill vi verkligen uppmana att dom  fortsätter med för det finns inget bättre än engagerade spelare som vill nåt👍

Värmen var grym idag, tjejerna slet som bara den på ett förtjänstfullt sätt så glöm inte att ta med mycket vatten till träningar och matcher samt frukt att äta i pauserna. Avslutningsvis går det inte att kringgå Livia som dels i fredags fyllde år men gjorde idag sin första match och kronan på verket dessutom fick göra mål och det var tur att vi ”tvingade” henne kvar på plan med två minuter kvar så hon hann göra mål, sen bytte vi henne såklart😀

 

//Niklas


Nyhetsarkiv
Värmande spel i värmen2024-05-19 17:00
Tålamod är en dygd..2024-05-18 21:00
Svårspelat i Bunkeflo2024-05-18 08:33
Bilder från 2/102021-10-02 16:42
2019-06-20 13:15
 
Sponsorer
Facebook
Instagram #lillatorgff