SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lilla Torg Fotbollförening
Fotboll

Tålamod är en dygd..
2024-05-18 21:00

Ny dag, ny match! Var nere på IP i god tid idag och förbereda allt inför matchen och hängde upp tröjorna på hängarna så tjejerna känner sig som ”proffs” när dom kommer. Förberedelser är viktigt i alla läge i livet. Dagens fokus var likt det vi pratade om inför gårdagens match. Vi vill att tjejerna ska våga känna sig trygga med bollen och inte alltid söka passning direkt utan våga vara kreativa. Vi ledare var och är tydliga med tjejerna att det är okej att göra misstag om man bara visar inställningen och viljan att jaga ifatt bollen igen när man tappar den. Många frågor kommer ifrån tjejerna att dom tycker att det är lite läskigt att driva och dribbla som back för man kan ju tappa bollen och motståndarna gör mål. Vårt svar på det är att det är vårt ansvar och vårt fel i så fall för vi kunde ha gjort det enkelt för oss precis som vår motståndartränare idag gjorde, att uppmana till att dra iväg bollen långt och hårt direkt och att berömma tjejerna när dom väljer dom enkla utvägarna att ge bort bollar. Vi vill utmana våra tjejer, PUNKT!

Tålamod är en dygd!!!

 

Matchen då? Lite grötigt och rörigt inledningsvis men efter halva halvleken får vi igång nåt riktigt vackert och när dom perioderna infinner sig är man så stolt att man blir alldeles varm inombords. Trots detta så var det våra motståndare som ledde i halvtid. I andra halvlek var matchbilden lite likadan, trevande och trög start men vi spelar upp oss och även i andra halvlek har vi perioder där tjejerna presterar enormt bra fotboll. Tredje halvlek var nog den som var bäst ifrån vår sida. Vi fick lite hugg på dom i pressen längst fram och när den sitter så vinner vi också bollen högre upp och vi blir livsfarliga. Den pressen kommer vi jobba vidare med men det går inte att ta allt på en gång utan vi måste ha just tålamod med att saker och ting tar tid. 
Vi förlorade matchen men tjejerna visar stort mod och vi upplever inte att dom är rädda på plan så nu är det bara att släppa på handbromsen å köra….

 

 

 


Nyhetsarkiv
Värmande spel i värmen2024-05-19 17:00
Tålamod är en dygd..2024-05-18 21:00
Svårspelat i Bunkeflo2024-05-18 08:33
Bilder från 2/102021-10-02 16:42
2019-06-20 13:15
 
Sponsorer
Facebook
Instagram #lillatorgff