Knapp förlust mot meriterande motstånd
2018-03-12 13:24

På söndagen på var det dags för LTFFs damlag att spela sin andra DM-match. Det var det nyblivna div 2 laget Janstorps AIF som stod för motståndet.

Även till denna match var återbuden många pga skador, sjukdomar mm, men som väl är har vi en stor och slagkraftig damtrupp så vi kom till spel med 14 tjejer varav tre stycken från F03-laget.

Först halvlek, som slutade mållös, präglades av en intensiv kamp över hela planen där spelet delvis stördes av den starka sidvinden.

Andra halvlek var knappt en minut gammal när gästerna tog ledningen med 1-0, lite turligt då bollen gick i nät via en hemmaspelare och ställde Sofia i målet. Torgets tjejer blev inte nedstämda utan fortsatte sin fina offensiv och i den 62:ra minuten kom också utdelningen när måltjuven Rebecca höll sig framme och gjorde 1-1 efter fint förarbete av hennes lagkamrater. Matchen fortsatte sedan med offensivt spel från bägge lagen, avgörandet kom i den 78:e minuten då en Janstorpspelare sköt ett skott från ca 20 meter rakt upp i vår målvakts vänstra kryss.

Torgets tjejer låg sedan på för att försöka få till en kvittering men tyvärr utan resultat. 1-2 stod sig matchen ut.

Sett över nittio minuter gjorde våra tjejer en bra match och visade härligt go med snabbt passningspel och tryggt försvarsspel trots den besvärliga vinden, men klart godkänt till hela laget.