Aktivitetsinfo: Träningsmatch mot LB. Kom ombytta. Glöm inte vattenflaska.
Ännu en omgjord träningsmatch
2020-04-18 12:12
Seriespelet är fortsatt struket så dagens match mot LB07 Limhamn blev en träningsmatch.
Solen sken och vi var redo för spel när domaren blåste igång matchen på Limhamns IP.
Matchen började jämnt men vi är som vanligt lite trögstartade. Efter några lägen så rann LB igenom vårt försvar och gjorde 0-1. Vi fortsatte spela och strax efter kvitterade Casper. Innan paus hann deras skarpskytt få till ett bra avslut i nättaket så vi gick till paus med 1-2.
Känslan i paus var att vi var på rätt väg och killarna ville bara få igång andra perioden. En period som jag tycker att vi hade. Spelet idag blev mycket kamp och den som löpte mest i värmen skapade mest. Andra perioden var det ett klart övertag till oss men inga fler mål gjordes innan andra pausen.
Inför sista ville vi bara ösa på och vi kände en stark tro att både kunna kvittera och att vända matchen. Vi skapar några lägen men spelet blir mer chansartat. Och på en oturlig touch går ett av deras skott in i en retlig båge över Julius.
Värmen och ett försök att gå all-in i slutet gav dessvärre omvänd effekt. två kontringar varav det sista i offsideläge resulterade i en 1-5-förlust som inte speglade matchen, möjligtvis sista 15 minuter då de kontrade sönder oss.

Positivt är att vi gör bra perioder i matchen med den forfarande ganska oprövade formationen.
Nästa match blir det en riktigt tuff uppgift och vi kan redan nu säga att det är veckans två träningar och inställningen från den här helgens matcher som ligger till grund för laguttagningarna nästa helgs två matcher.
Kevin gör återigen en stark insats i en svår och ansvarsfull roll. Gustav gjorde en liten comeback med några inhopp och det såg fint ut.

Om vi tar de två första perioderna och fram till deras tredje mål så tar vi kampen och är väl med i matchen. Vi har till och med ett övertag i matchen spelmässigt då och då ska vi tänka på att dagens match inte bjöd på så många fina kombinationer och possession som vi vet att vi kan och vill behärska så vi kan trötta ut motståndarna och luckra upp försvaret. Det bjöds inte på många spelvändningar och det får vi fortsätta att nöta på.
Idag var det mer fartfyllda omställningar och vilja i 60 minuter. Med ödmjuke för gruppen och vilja att jobba framåt kan vi lyfta detta flera steg. Ett första steg är om vi fokuserar på dagens positiva saker i 60 min eller enbart på resultatet.
När vi kräver att killarna höjer sig för att spela på denna nivån så innebär det allt från att ta närkamper till att komma i tid. Vi har senare samlingar nu under Corona och då måste vi räkna med att dra igång som planerat.

LB07 Limhamn-Lilla Torg 5-1 (2-1, 0-0, 3-0)