Samling:14:30
Referat: Lilla Torg FF  - Vellinge IF
Käftsmäll i premiären
2022-08-14 18:10

Efter en positiv träningsvecka på Mariedals gräsmatta var det äntligen dags för premiär i Skåneserien. Tyvärr, till båda lagens besvikelse, valde Malmö Stad att lägga matchen på konstgräset. Ett mycket märkligt beslut!

Vellinge mötte vi i vårens premiär. Då var det ösregn och inga möjligheter till uppvärmning så iadh när vi samlades 90 minuter innan matchstart på ett soldränkt Mariedal så var förutsättningarna mycket bättre.

Jag hade varit och sett en halvlek i matchen Hyllie-Ramlösa där samma värme grillade spelarna och där var det uppenbart att utan full inställning och motivation så ger man motståndarna onödiga fördelar.

Matchen började utan något direkt etablerat spel för något av lagen, men vi låg ganska bra i positionerna. Kampspelet var väl okej inledningsvis men vi slarvade för mycket i passningsspelet och tog fel beslut för ofta. Första halvlek slutade mållöst med ett svagt övertag till oss spelmässigt.

I andra var det bara att ösa på. Vellinge såg ut att plågas mer i värmen men istället för att växla upp så fortsatte vi med ett svagt passningsspel och var på flera håll väldigt passiva.

Efter en fullföljning på Tobbe som borde renderat i frispark vände Vellinge spelet. Vi missade bollen och en motståndare kom fri med Julius som var chanslös på avslutet.

Detta gav Vellinge energi och de började ta över mer av matchen. Visst, vi hade några chanser varav två solklara från nära håll men det var en för svag insats för att vi ska kunna lämna planen och ta med oss något positivt. På en frispark släpper vi markeringen på en av få spelare som springer mot vårt mål med 0-2 på resultattavlan som följd.

Nu är säsongen igång och den är lång. Vi måste ta vårt ansvar och göra vårt bästa i alla lägen. Imorgon är det träning på nytt och då gör vi en omstart.