SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lilla Torg Fotbollförening
Fotboll

Helsingborg City FC
2 - 1
Lilla Torg FF
Helsingborg City FC2 - 1Lilla Torg FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 23 april, 11:00
Plats:Norrvalla IP, Helsingborg konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 130953015
Samling:10:00
Referat: Helsingborg City FC - Lilla Torg FF
Tapper insats som slutade i moll
2022-04-23 14:20

Efter två inledande insatser där vi överlag är väldigt besvikna över utdelningen så var det idag dags för en tuff bortamatch mot duktiga Helsingborg City. Förutsättningarna påverkades av en kännbar avstängning, konfirmations- och annan frånvaro samt sjukdom. 

Vi skickade 14 man till spel och det var nya direktiv som delades ut inför matchen. 

Pga förändringar i truppen samt ett starkt motstånd så valde vi att ha en lägre utgångspunkt och hitta ytor där vi kände att vi hade övertag. Med förra matchen i färskt minne så visste backlinjen att det var viktigt att ligga tätt och intensivt i uppspelsfasen på deras anfallare. 

Mentalt var vi förberedda för konstgräs men det bjöds på naturgräs på Norrvalla IP. Helsingborg City öppnade som väntat kreativt med stor pondus i spelet men vi låg bra i positionerna. Även om de var det bättre laget så var vår insats i första halvlek verkligen bra och följde matchplanen. Det var inte heller många chanser om skapades mot Julius mål. Vi fick också kasta in avbytarna då det var lite känningar på spelare på planen.

 

Vi var nöjda med inställning och försvarsarbete i halvlek och slipade bara lite på hur vi skulle hota offensivt. I andra öppnade Helsingborg City offensivt och skapade ett visst tryck. Och på ett inlägg nickade de in ledningsmålet efter drygt 3 min. Med tanke på matchplanen och hur matchen varit hittills så var det tufft för oss. Men så fick vi en frispark på halva deras planhalva. Victor S ställde upp för inlägg eller skott men lurade samtliga på planen när han finurligt passade Adam som vände upp vid straffområdet och  hittade nätmaskorna. 

Vi fick byta mer men alternativen, som redan var få på bänken, reducerades ytterligare. Trots att motståndarna var spelförande var det ingen överdriven dominans i chansproduktionen. Visst fick Julius briljera och återigen visa att han är en av regionens bästa målvakter men även Citymålvakten fick visa klass och en gång, efter en tilltrasslad hörna, så räddade de på mållinjen bakom en överspelad målvakt. Vi skapade faktiskt en del och när Anton avancerade i fart på kanten men fälldes bakifrån så väntade vi alla på det självklara gula kortet som alla utom domaren hade accepterat. Tyvärr tyckte domaren att det räckte med en tillsägelse vilket gjorde att vi inte fick det numeröra övertag i 5 min som vi borde fått. 

 

Förra mötet mellan lagen slutade oavgjort efter en tveksamt dömd straff till vår fördel. Idag såg det ut att bli lika igen när klockan ringde för 40 min. TVå spelare hade legat korta stunder så vi räknade med ingen eller lite övertid. Domaren visade tydligt 3 min övertid vilket förstås bara var till Helsingborg Citys fördel. Och tyvärr så lyckades de forcera in ett avgörande mål på övertid. 

 

Med tanke på vår tappra insats under tuffa förutsättningar idag så kändes det verkligen väldigt tungt att förlora ett poäng på övertid. Men även om vi fick återvända hem utan någon poängutdelning så var vi nöjda med hur våra spelare hanterade matchen och presterade utifrån förutsättningarna. 

Vi får hoppas att våra spelare är tillgängliga framöver för nu är tre matcher spelade och vi vet hur spelschemat ser ut fram till juni. 

 

En match som idag så var det svårt att utse någon speciell spelare då vi är nöjda med prestationen på bred front. Men Edvin gjorde en riktigt fin insats och visade vilja och inställning när han kämpade emot smärta sista 20 min. Vi önskar honom och de andra spelarna som ska på STU imorgon lycka till.

Kul också att Milton var tillgänglig för spel. Fast med tanke på hans långa rehabilitering och tidigare bakslag så kunde vi "bara" spela honom en del av första halvlek. 

Och även om Zion tog rollen som kapten idag så var vår annars vanliga kapten Amir med på plats och stöttade laget. Det betyder mycket!

 

Vellinge var en svag insats överlag. Knislinge gav oss en svag och en stark halvlek och idag är vi nöjda med hela matchen. 

Nu räknar vi med att samtliga kommer under kommande vecka och konkurrerar om platser till nästa match mot Sjöbo borta då det är dags för vårens första seger. 

 

Tack till motståndare, domare och publik. 

 

Helsingborg City-Lilla Torg 2-1 (0-0)

43 1-0 #4

46 1-1 #9 Adam Tügel (ass Victor S)

82 2-1 # 28

 

Kom gärna ut och stötta oss imorgon när vi möter Höllviken på hemmaplan kl 13.00


<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Sponsorer
Facebook
Instagram #lillatorgff