Säsongens första poäng i märklig match
2022-04-18 16:12
Härliga förutsättningar inför hemmapremiären

Efter vars ett nederlag i premiäromgången så var det två revanschsugna lag som ställdes mot varandra när Knislinge besökte Mariedal. Och dagen till ära så bjöds vi på naturgräs när det äntligen var dags för hemmapremiär.

Vi började matchen med att känna lite på både underlag och motståndare. Men ganska snabbt så tog vi tag i taktpinnen. En boll tog i stolpen, flera avslutades utanför i bra lägen och när väl en härlig cross friställde Andreas som kontrollerat gjorde 1-0 så var det en skön känsla som värmde kroppen. Den känslan varade i 2 sek innan domaren felaktigt blåste av för offside.

I kölvattnet av att bli blåsta på ett efterlängtat ledningsmål så tvekade vi i försvaret och hamnade på efterkälke så att Knislinge kunde kontra in 0-1. Så klart ett enormt antiklimax när man går från en välförtjänt ledning till surt underläge på någon minut.

Knislinge hotade med sin snabba spelare som en bit in i halvleken tilläts slalomköra genom vårt försvar och dubbla underläget.

Därefter fick vi lite medvind när Victor R stack i djupet och sköt in reduceringen men glädjen blev kortvarig när vi återigen stod och avvaktade när deras raket på topp gjorde deras tredje mål för dagen. Sett till inledningen på matchen med alla klara lägen och det bortdömda målet så var det en jobbig uppförsbacke med 1-3 på resultattavlan när Zion tryckte in en boll i straffområdet i halvlekens slutskede.

Även om det var en viktig reducering som gjordes i slutet och gav oss kontakt så var det en besviken stämning i laget när coacherna drog riktlinjerna för andra halvlek.

Det viktigaste direktivet var att inte bjuda på något bakåt utan ligga tätt och spela resolut i försvarsspelet.

Detta direktiv följdes till fullo och Julius fick stå sysslolös stora delar av andra halvlek.

Vi började hitta våra lägen framåt men skärpan satt inte där. När Andreas rann igenom så dömde domaren straff och fram klev Zion. 3-3 och vittring på seger. Vid ett uppspel så tackades vår spelare bakifrån med ett korrekt gult kort till följd. Vi tryckte på ytterligare utan utdelning. Men så åkte Adam på ett gult kort för en liknande incident som de varnats för, inget att säga nåt om, och vi fick dirigera om laget. Vid en frispark så åkte vi på ett nytt gult kort för att Amir petat till bollen. Så svagt gjort och självklart direkt påverkande av matchbilden. Till och med Knislinges bänk skakade på huvudet åt det felaktiga domslutet, men vi fick spela med två man mindre. Det gjorde vi bra och utvisningstiden löpte på utan att någon farlighet alls. Känslan där och då var att vi skulle gå för 3 p. Avsluten gick över, sidan och och en gång i ribban. Så kom nästa oförklarliga beslut. Amir reagerade på en frispark emot sig. Vi måste ha i åtanke att det är 15-åringa spelare i lagen som vill vinna. Man måste få reagera och det fanns ingen aggressivitet från Amirs sida. Domaren däremot valde att göra en stor scen av det hela och varna Amir som således fick rött kort. Givetvis förstör detta vår slutforcering och Julius tvingas istället till två monsterräddningar i slutet.

Vi tar första poänget i Skåneserien men kände ändå att vi ville ha mer. Men den stora besvikelsen är nog inte på resultatet utan våra bjudningar i första halvlek samt domarbedömningen sista halvan av andra. Till saken hör att båda lagen drabbades av märkliga domslut men när vi åker på ett felaktigt bortdömt mål och en oförklarlig utvisning så känner vi oss extra drabbade. Vi kan konstatera att besluten inte var okej, speciellt mot Amir som inte förtjänade en utvisning.

Men vi ska ta med oss vårt varierande anfallsspel under hela matchen och vår starka uppryckning försvarsmässigt i andra halvlek. Skärpan måste bli bättre i avsluten och beslutsamheten i försvarsspelet vara på topp från första minut.

Det var dock en helt annan karaktär i laget än i premiären så här har vi något att bygga vidare på!

Imorgon börjar de nya träningstiderna och vi siktar vidare mot nya matcher kommande helg.

Lilla Torg-Knislinge 3-3 (2-3)

Målskyttar: Zion x 2 och Victor R