Samling:18:30
Referat: Vellinge IF - Lilla Torg FF
Premiärförlust i Vellinge
2022-04-07 21:38

Så kom torsdagskvällen. Vi var förberedda för uppgiften och efter matchen i Vellinge så visste vi vad vi skulle ställas mot.

Matchplanen var klar och de sista instruktionerna delades ut innan killarna skulle äntra Vanningens IP. Men tyvärr var förberedelserna på alla fronter lika bra. Vellinge gav oss en mittsträng av konstgräset att värma upp på tillsammans med våra motståndare. Trots detta behåll killarna fokus. Matchen skulle börja 19.30 men Vellinges 05:or "skulle bara spela klart några minuter till" trots att båda lagen stod uppställda och domaren blåste för att vi skulle komma igång.

Matchen påminde om den förra. Vi lyckades dock stänga ner uppspelen i mitten på ett bättre sätt. Det var en premiärmatch. Om det var nerver eller nåt annat låter jag vara osagt, men trots att vi slarvade mycket med för många touch, luftpastejer och slarv i sista momentet så var vi det klar dominerande laget sett till chanserna. Flera heta chanser radades upp men ändå lyckades vi inte sätta deras målvakt på prov ordentligt så som vi sagt före matchen.

Vellinge var åter igen glada för det fysiska spelet. Och när nivån tillät det så blev det tyvärr också vägvinnande. Vi tappade initiativet i slutet och Vellinge rörde sig framåt i banan och hotade ett par gånger. I slutet hittade de tyvärr ända fram med ett snöpligt ledningsmål. Strax efter blåstes det av för halvlek.

Andra halvlek hann knappt igång innan Vellinge spelade ut sitt farliga kort; "den dräpande vänsterfoten". Spelaren hade dolt kapaciteten av vänsterfoten i en halvlek men när läge dök upp så drogs ett långt vänsterskott som seglade över en chanslös Julius in i bortre krysset. 0-2 kändes surt och tungt. Vi försökte men kom inte till samma lägen som i första. Vellinge fortsatte framgångsrikt sin forechecking med fullföljning i de flesta dueller i takt med att regnet bara ökade i styrka. Vi kom bara till ett par lägen. Domaren menade att han inte såg några efterslängar, vilket gladde Vellingelägret som kunde briljera i sin paradgren. Men domarens hörsel var det inget fel på den här matchen heller. För andra matchen så åkte vi på en 5 min utvisning för en reaktion. Visserligen måste vi städa undan vårt ordval vid frustration men det kändes lite märkligt med ett gult kort under det som skedde under 80 min och det för snack. Mohammed reagerade nämligen hårt när man manglades framför mål i samband med att vi skapade ett läge som Anton sköt i stolpen. Kommande 5 min var tuffa. Vi ville skapa framåt men lyckades inte riktigt med en man mindre.

Vellinge utnyttjade förutsättningarna och att vi inte var fullständiga i vårt spel. De skapade en handfull lägen som Julius fick briljera på. Vi försökte forcera i slutet men kom bara till ett bra läge som återigen sköts utanför.

Amir kämpade på men fick till slut kapitulera för en elak kramp i vaden med 10 min kvar. Matchen avslutas utan några riktiga chanser och när domaren blåser av är en tvåmålsförlust i premiären ett faktum. Dagens plus går till Victor S och Anton som återigen gör bra insatser i mittförsvaret.

En match vi borde prestera nog för att vinna i men Vellinge gjorde det första målet vilket visade sig vara avgörande för dagen. Matchbilden och vädret passade dem bättre. Vi får ta med oss lärdom av prestationen idag och samtidigt som vi gratulerar Vellinge till 3 blöta poäng så blickar vi framåt mot nästa omgång hemma mot Knislinge.

Vellinge-Lilla Torg 2-0 (1-0)