SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lilla Torg Fotbollförening
Fotboll

Vellinge IF
vs
Lilla Torg Fotbollförening
Vellinge IFvsLilla Torg Fotbollförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 20 mars, 10:00
Plats:Östran i Vellinge
Samling:09:10, Östrans IP. Perstorpsgatan 15, 235 33 Vellinge
Aktivitetsinfo: Slutspel i Vintermästerskapet
Referat: Vellinge IF - Lilla Torg Fotbollförening
Snöpligt uttåg ur Vintermästerskapet
2022-03-20 12:26

Helgens och Vintermästerskapets andra match spelades borta mot Vellinge, exakt den match som kommer inleda Skåneserie C för Lilla Torgs del. 

 

Killarna som kallades var de som visat framfötterna och är våra starkaste för tillfället. Därför hade vi en högre förväntan på prestationen idag. 

Matchen började jämnt. Vellinge visade att de var ett fysiskt lag som försökte spela bollen. Men vi klev upp och spelade bestämt. Första farliga chansen fick vi när Mohammed rann igenom och kom fri men lyckades inte placera bollen innanför målramarna. Vellinge fick ett gult kort, vet inte för vad men det var ganska ackumulerat om man ser till första halvlek. Övertaget lyckades vi inte förvalta som önskat. Istället var det Vellinge som tog ledningen på ett snöpligt självmål efter ett inspel från kanten. 

Lilla Torg var dock inte sena att replikera. Man försökte såga sig framåt och vid ett tillfälle tråcklade Mohammed sig fram och satte kvitteringen. Efterhand som matchen flöt på så fick vi allt mer frisparkar emot oss för ruff i dueller, framförallt luftdueller, medan det släpptes friskt åt andra hållet. Trots det tycker jag att vi vann första halvlek på poäng. Kul att se Markus som kom in och fortsatte det fina spelet från igår. 

 

I andra halvlek tog vi över initiativet mer. Skapade chanser genom Mohammed och Markus där den sistnämnde gav oss ledningen. Vad vi dock måste bli bättre på är positioneringen i anfallsspelet. Flera gånger har vi fina speluppbyggnader men ligger i offside hela vägen, både 1 och m meter. Ibland blåstes det och ibland släpptes det från domaren. Dessvärre så släpptes det när Vellinge ur misstänkt offsideposition kvitterade. Det må vara hänt eftersom det var bedömningsnivån, men domaren lyckades ge Julius varning för en verbal reaktion på målet. Jag påtalade detta för domaren då han släppte deras friska spridning av könsord när de skickade ut bollar på gatan sidan om eller på annat sätt släppte sin frustration fri. 

 

Vi fick ett övertidsdrama då det inte blev fler mål under ordinarie tid. Känslan är att vi var hetare men när våra killar var på väg att ställa upp för inspark så dömdes det höra. En hörna som Vellinge förvaltade på bästa sätt. 

Vi försökte replikera igen men det blev inget mer första förlängnings-10:an. Inför sista 10 så flyttade vi upp Anton och Amir klev ner i försvaret. Vi tryckte på med både farliga och halvfarliga chanser. Tyvärr sjönk domarens bedömningsnivå och det straffade oss i sista stund av matchen. Efter en vunnen duell, en helt vanlig närkamp, vann vi bollen och hittade in till straffpunkten där tre Lilla Torgspelare var fria mot en Vellingeback. Men då valde domaren att blåsa frispark i nåt han menade var första situationen. Tråkigt att vi inte fick komma till avslut där. 

 

Matchen slutade 2-3. Vi ska vara nöjda med insatsen. Julius var påtagligt hämmad av sin skada och överlämnade insparkar till Anton. Vi passade inte heller hem till Julius som med sina fötter vanligtvis är ett vasst uppspelsvapen. 

Markus hämmades av onda fötter men uthärdade det idag. Amir har haft bättre förberedelser men var ändå väldigt vägvinnande i sitt spel.

Anton var riktigt stark i försvaret men överglänstes idag av Victor S som var både resolut och framfångsrik i sitt försvarsspel. Vi ska också nämna Zions luftspel på mitten där vi, till skillnad mot tidigare matcher, vann flertalet dueller. Zion spelade också med färre tillslag vilket var det vi belyste som gårdagens stora brist bland de som spelade mot Linero. 

 

Vi tar med oss mycket positivt. En förlust är aldrig kul men nu tar vi och mobiliserar oss för den kommande seriepremiären borta mot Vellinge. 

 

Vellinge-Lilla Torg 2-3

Målskyttar: Mohammed och Markus


<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Sponsorer
Facebook
Instagram #lillatorgff