SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lilla Torg Fotbollförening
Fotboll

Lilla Torg Fotbollförening
vs
Eslövs BK
Lilla Torg FotbollföreningvsEslövs BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 16 januari, 16:00
Plats:Mariedals IP
Samling:15:10, Omklädningsrummen Mariedal
Aktivitetsinfo: Första hemmamatchen i Vintermästerskapet för 2022
Referat: Lilla Torg Fotbollförening - Eslövs BK
Snöpligt baklängesmål kostade oss segern
2022-01-16 18:47

Idag var det dags för årets andra match i Vintermästerskapet. För motståndet stor Eslöv som i november gav oss en rejäl lektion i omställningar, djupledsspel och effektivitet. 

Matchen började med en het Eslövschans där Julius bjöd publiken på en snygg parad. 

Därefter kändes det som att Lilla Torg tog över initiativet och spelade mer resolut med mer bollvinst som följd. Trots ett spelmässigt övertag så kom vi inte riktigt till de avsluten vi önskade med intentionerna fanns där. Från ingenstans rann Eslöv igenom men Julius stod för en vacker räddning av friläget. Även om det blåstes av för offside i efterhand så var den räddningen nåt som värmde oss på sidlinjen. 

I ännu ett genombrott rann Amir igenom på vänsterkanten och kom till avslutsläge. Trots att det inte blev det mest kraftfulla avslutet som skådats på Mariedal så höll det på att ställa Eslövsmålvakten som till slut lyckades freda sitt mål i sista stund. 

Första halvlek blåstes av mållös och vi kunde ta med oss en positiv känsla efter en solid insats.

 

I andra kändes det som att vi fortsatte pressen med ett visst övertag. Eslöv är ett duktigt lag med bred kompetens som det fanns inte utrymme för halvdant spel och inställning. Och killarna visade att man ville vinna kampen idag genom ett lojalt och fullständigt arbete över hela planen. Återigen så bröt Amir in i straffområdet, denna gång från högersidan, och den här gången var det krut i dojjan. 1-0 och en stor glädjebomb exploderade i Lilla Torg-laget. Man fortsatte med samma inställning med Eslöv satte in tunga och starka spelare vilket gav dem initiativet efterhand. Under en sekvens på 5 min var pressen hård och Julilus fick återigen briljera och med hjälp av försvaret rensade vi undan bollen. Men vi tog oss tillbaka och tvingade deras målvakt till en snygg och vass räddning. Andra halvlek blev dock hackig av många frisparkar. En hel del irritation och fel fokus påverkade matchbilden. Vid ett läge så var bollen ute men vi fortsatte spelet och bollen hittade från till Markus som sköt i stolpen. Matchen höll på att närma sig sitt slut när Eslöv fick ett gult kort. Vi skulle bara stänga matchen men då tilldelades Eslöv en frispark från distans. Det blev ett hårt inspel mot en spelare som var i klar offside. Även om han inte rörde bollen så ställde han Julius som fick se bollen gå in i mål. Snöpligt och väldigt tråkigt för Julius som inte fick hålla nollan pga en tydligt offsidelöpande spelares distraktion. Oavgjort efter novembermatchen är ett klart fall framåt men vi kände att det var två förlorade poäng när domaren blåste av matchen. 

 

Lilla Torg-Eslöv 1-1 (0-0)

Mål: Amir


<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Sponsorer
Facebook
Instagram #lillatorgff